Компютри втора ръка памет 8-gb

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
 • Lenovo ThinkCentre M91p Геймърски Компютър – 14268

  Lenovo ThinkCentre M81 Бюджетен Геймърски Компютър

  459лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
Компютри с 8GB RAM памет

Компютри с 8GB RAM памет

Какво е RAM памет и как да изберем правилния размер

Заедно с процесора, видео картата и хард диска, RAM паметта е един от най-основните хардуерни компоненти при конфигуриране на компютърната система. Тя отговаря за зареждането на всяка една програма, както и за запазването на всякакви данни, с които в момента оперира компютъра ви. За разлика от твърдия диск, RAM помни краткосрочно, т.е. не може да запаметявате нищо на нея. Тя работи в помощ на операционната ви система.

От какъв размер RAM памет имате нужда се определя изцяло от това какви дейности ще извършвате на компютъра си. Иначе казано, колкото по-голямо ще е натоварването, толкова по-голяма RAM памет ще ви трябва.

Защо да изберем 8GB RAM памет

Макар сега златният стандарт да е 4GB RAM, който се предпочита като размер от масовия потребител, все повече на пазара се наблюдават настолни компютри, включващи в конфигурацията си 8GB RAM. Това е така, защото 8GB RAM ще ви даде абсолютната сигурност, че извършваните от вас дейност ще се случват гладко и безпроблемно, каквито и да са те.

Ако все пак не сте сигурни дали 8GB RAM е правилният избор за вас, може да започнете с 4GB и впоследствие да надградите с още 4GB.

Предназначение на 8GB RAM памет

Като казахме, че 8GB RAM памет ще ви свърши идеална работа, каквото и да правите на компютъра си, не се шегувахме. Ако сте готови да отделите малко повече пари и да вземете 8GB вместо 4GB, няма да сбъркате.

8GB RAM памет е отлично решение за хора, които:

 • Искат да конфигурират гейминг компютри
 • Работят със специализиран софтуер като AutoCad, PhotoShop, Premiere и др. (само PhotoShop ползва близо 5GB RAM за зареждане)
 • Ползват тежки офис програми
 • Извършват много дейности по едно и също време (мултитаскинг)
 • Използват компютъра си за мултимедийни изживявания

Дори и да ви звучи като идеален вариант за всичко, което искате да правите на компютъра си, все пак тази опция може да се окаже недостатъчна, ако ще ползвате машината си само и единствено за гейминг или работата ви е свързана с 3D моделиране, проектантски дейности или тежки програми за видеообработка и рендъринг.

 8GB RAM памет и мултитаскинг

При мултитаскинг, с 8GB RAM памет системата ви няма да изпита никакви затруднения при работа с многото отворени приложения, файлове, прозорци в браузъра и т.н. Но, това се отнася само в случаите, в които заедно с всичко, което вършите в момента не сте включили и някоя игра плюс някои тежки програми. Тогава може и да изпитате леки забавяния.

8GB RAM памет срещу други хардуерни компоненти

При по сериозен гейминг или работа с много тежки програми, размерът на RAM паметта няма да има никакво значение, ако не инвестирате в добър процесор, външна видео карта и голям твърд диск. Добрата комбинация от тези хардуерни компоненти ще направи компютъра ви пригоден за точно този тип дейности.

Ако смятате да ползвате настолния си компютър само за интернет, забавления или офис работа с леки програми, по-добре обмислете варианта с 4GB RAM памет, тъй като така или иначе няма да усетите никаква разлика.