iZone.bg

Компютри втора ръка с 4 GB рам памет

  1. Компютри втора ръка с 4 GB рам памет
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Компютри с 4GB RAM памет

Компютри с 4GB RAM памет

Какво е RAM памет?

RAM паметта, най-образно казано, е краткосрочната памет на вашия компютър. Не може да запазвате нищо на нея дългосрочно като при твърдия диск (всякакъв тип файлове). Тя ви служи за в момента – поддържа отворени прозорци в интернет браузъра ви, помни докъде сте стигнали в играта и докъде в програмата, която сте отворили.

Защо да изберем 4GB RAM памет?

До преди не много години за златен стандарт за размер RAM памет се приемаше 2GB, но това вече не е за предпочитане, освен ако не си купите 2GB в допълнение на вече инсталираната на компютъра ви 2GB или 4GB RAM.

За обичайно вече се приема 4GB RAM. Това е най-разпростаненият сред масовото потребление размер памет. Предпочитан е не само за настолни компютри и лаптопи, но и при повечето телефони. Цената й, в сравнение с 8GB или 16GB , е по-ниска.

Предназначение на 4GB RAM памет

След като е най-предпочитана сред масовия ползвател, се предполага, че е универсално решение в компютърната конфигурация за повечето от нас. И това наистина е така. Идеален вариант е за хора, които:

  • Ползват интернет
  • Работят с леки програми
  • Извършват офис дейност (работа с офис пакети)
  • Обичат да ползват компютъра си за забавление (да гледат филми и да слушат музика)
  • Играят на по-леки мейнстрийм игри и др.

4GB RAM памет е недостатъчна за:

  • Геймъри
  • Хора, които работят с тежък специализиран софтуер (3D моделиране, почти всяка програма от Adobe пакета – PhotoShop, Premiere, After Effects и др.)

4GB RAM и мултитаскинг

На теория, 4GB RAM би трябвало да е достатъчна за мултитаскинг. Но при прекалено натоварване, 4GB RAM може да се окажат крайно недостатъчни и да изпитате забавяне и забиване на система.

Това може да се окаже вярно в случай, че сте отворили 15-20 или повече прозореца в интернет браузъра си, сваляте филм, слушате музика, включили сте няколко PDF документа и няколко таблици в Excel, зареждате PhotoShop и освен това, няколко програми работят на фонов режим.

В този случай, RAM паметта може да прехвърли част от работата си към твърдия диск, което значително ще забави производителността на компютъра ви.

4GB RAM и друг хардуер

Високата производителност на компютъра ви далеч не зависи само от това колко голяма е вашата RAM памет. Тя зависи от комбинацията от няколко фактора, а именно хардуерната конфигурация на компютъра ви.

Най-важният компонент е моделът на процесора ви, следван от видео картата и вида твърд диск (модел HDD или SSD).

4GB RAM гейминги

Достатъчни ли са 4GB RAM памет за гейминг? И да, и не! Както казахме по-горе, производителността на компютърната ви система, не зависи само от RAM паметта. При повечето игри ще забележите, че минималните изисквания са 4GB RAM (при някои дори 2GB). Но това не означава, че ще вървят гладко. Това е така, по простата причина, че минималните изисквания за другите хардуерни компоненти може да не са спазени.

Като цяло, ако ползвате компютъра си за общи нужди, а не за специализирани дейности като гейминг и видеообработка, 4GB RAM памет ще е идеалното решение за вас.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.