iZone.bg

Компютри втора ръка с 16 GB рам памет

  1. Компютри втора ръка с 16 GB рам памет
Резултати 1

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!
Dell OptiPlex 3090
- 17 %
12 месеца гаранция
Безплатна доставка
0% лихва
  • Intel Core i5-10600T, 2.3GHz
  • 16GB DDR4
  • 256GB nVME
  • Intel UHD Graphics 630
  • Micro

599 лв. 499 лв.

Повече за нашите продукти

Компютри с 16GB RAM памет

Компютри с 16GB RAM памет

Какво е RAM памет и как да изберем точния за нас размер

RAM паметта е един от най-важните елементи, на който трябва да обърнем особено внимание, когато купуваме нов настолен компютър или сглобяваме сами конфигурацията за такъв. Тя е неизменна част за гладката работа на компютърната система, тъй като отговаря за зареждането на програмите и запазването на информацията от тях по времето на работа с приложенията.

Обърнете внимание, че данните се пазят краткосрочно, а не както при твърдият диск за дълго време. Т.е., ако затворите програма, която няма Auto Save, който да запази проекта ви върху хард драйва, при повторно зареждане ще се наложи да започнете отначало.

Изборът на големина на RAM паметта зависи изцяло от потребителя и от това за какво точно ще ползва компютъра си.

Защо и кога да изберем 16GB RAM памет

16GB RAM памет е много специфична големина и той не е насочен към масовия потребител. Ако ще ползвате компютъра си за общи нужди като интернет, гледане на филми и леки програми няма да забележите никаква разлика дали машината ви е 4GB, 8GB или 16GB. В тези случаи няма нужда да купувате толкова много памет.

16GB RAM памет най-често ще срещнете в компютърни конфигурации за гейминг машини, работни станции или машини предназначени за специализиран тип софтуер.

Предназначение на 16GB RAM памет

Излишно е да споменаваме, че включването на 16GB RAM памет в системата ще ви даде пълното спокойствие, че никога няма да изпитате забавяне или замръзване по време на работа или докато играете на някоя игра.

16GB RAM отлично решение за потребителя, който:

  • Работи с леки програми
  • Извършва дейности с тежък специализиран софтуер
  • Ще изгражда гейминг машина

Този размер памет най-вече е идеален вариант за геймъри, 3D проектанти, както и за специалисти работещи с аудио-визуален, CGI, рендъринг и друг професионален софтуер.

16GB RAM и мултитаскинг

В общи линии, 16GB RAM памет е напълно достатъчно, за да се справи с всякакъв тип мултитаскинг, дори и да играете на игра, докато браузвате в интернет и същевременно обработвате видеоклипче в Adobe Premiere.

16GB RAM и други хардуерни компоненти

Тъй като вече споменахме, че изборът на 16GB RAM е много специфичен и е за специален тип потребители, няма как да не подчертаем с дебели линии значението на другите хардуерни компоненти в такава компютърна конфигурация. Ако ще купувате такава RAM, няма как да я съчетаете с процесор Core2Duo или Core i3 например.

Спецификата на работа на компютъра ви се предполага, че ще е друга, ако сте тръгнали в посока 16GB RAM. Ако ще ползвате машината си за гейминг или работа с професионален софтуер, за да не обезсмислите големия размер памет, трябва да инвестирате парите си първо в избор на най-висок клас процесор, отлична външна видео карта, както и не на последно място твърд диск с голямо пространство за съхранение, където да запазвате обемисти работни файлове.

Ако няма да сглобявате или купувате гейминг машина или работна станция за професионални нужди, то тогава сериозно обмислете покупката на 16GB RAM памет. За начало може да започнете с 4GB или 8GB и да надградите с времето до 16GB.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.