iZone.bg

Компютри втора ръка до 150 лв

  1. Компютри втора ръка до 150 лв
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Евтини компютри

Евтини компютри

Предназначение на евтини компютри

Евтините компютри попадат в ценова категория на компютри за под 150лв. Това са устройства използвани предимно за неинтензивна употреба в домашна атмосфера.

Предназначени са предимно към хора, за които високата скорост на работата не е от съществено значение. Също така, тези компютри са чудесно решение за тези, които възнамеряват да ги ползват предимно за сърфиране в интернет (четене на новини, Facebook, писане на мейли и др.), както и за работа с някои леки програми (MS Word, PDF документи, Skype, отваряне на снимки и др.).

Като най-общо, може да се каже, че евтините компютри са предназначени да бъдат семейни компютри, които да изпълняват функциите на основна машина за неинтензивно ползване или на допълнително устройство за съхраняване на информация и извършване на леки дейности.

Това, което може да ги определи като настолни компютри от сравнително нисък клас е не високите параметри на компонентите включени в системните им конфигурации. Те могат да са с  инсталиран остарял модел хардуер, който вече да няма капацитета да се справи с изискванията на съвременния софтуер, както например по-новите устройства.

Споменавайки тази им характеристика, трябва да имате предвид, че те трудно ще се справят с HD видео формата, което означава, че може да изпитате забиване и забавяне на картината, когато гледате HD филми или клипчета в YouTube с HD качество.

Макар евтините компютър да могат да бъдат намерени в куп различни конфигурации, те имат някои основни параметри, които могат да ги класифицират като евтини.

Евтини компютри и техните хардуерни характеристики

Процесор

Процесорът е най-важният елемент в компютърната конфигурация, който предопределя крайната цена на устройството. Най-често в тази категория компютри ще намерите остарели модели двуядрени процесори на Pentium, Core2Duo и др. Обикновено, те не включват процесори от Intel Core семейството (Core i3, например). Това означава, че скоростта и мощността им не е достатъчно голяма, че да се справят с по-голямо натоварване (по-тежки програми или мултитаскинг).

RAM памет

Вече трудно ще намерите каквото и да било компютърно устройство, било то компютър, лаптоп, таблет или телефон, което да се предлага с RAM памет, по-малка от 4GB. Такъв е случаят и при евтините компютри. Почти всички конфигурации включват 4GB RAM.

И след като този размер памет се смята за общоприет стандарт, това означава, че работата ви ще върви гладко и безпроблемно. Когато отваряте прозорци в браузъра си или зареждате програми, 4GB RAM памет ще ви даде спокойствието, че няма да изпитате никакво забавяне на системата.

Твърд диск

Твърдият диск е друг основен компонент, на който трябва да обърнете специално внимание. Ако ще ползвате компютъра за основна машина в дома си, то трябва да си подсигурите хард диск с достатъчно пространство на него, на което да съхранявате информацията си (документи, снимки, клипчета от телефона си и др.).

Машините, влизайки в ценова категория  „Евтини компютри“ обикновено се предлагат с твърд диск ненадвишаващ 160GB. Като цяло, този размер може да се стори недостатъчен за някои, но винаги имате опцията да надградите като го замените с по-голям хард диск или добавите допълнителен. Може да надградите хардуерните компоненти във всички евтини настолни компютри.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.