Компютри втора ръка марка lenovo

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
 • Lenovo ThinkCentre M91p Геймърски Компютър – 14268

  Lenovo ThinkCentre M81 Бюджетен Геймърски Компютър

  459лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
Компютри Lenovo

Компютри Lenovo

Компютрите Lenovo носят марката, която се асоциира с перфектно качество, отличителен дизайн и иновативност. Компанията е основана през 1984г. в Пекин като Legend, но по-късно я преименуват. През години Lenovo се превръща в лидер в производството на компютри, лаптопи, таблети, телефони, аксесоари и др.

От 2013г до 2015г. Lenovo е най-големият световен доставчик на персонални компютри. През последните години брандът се конкурира с HP за челното място.

Както се предполага, компютрите Lenovo могат да бъдат намерени както в големите частни корпорации, държавни институции, учебни заведения, малки офиси, така и в домашна обстановка за лично ползване. Компанията предлага няколко основни линии настолни компютри, които ще разгледаме по-долу.

Линии настолни компютри Lenovo

Моделите компютри на компанията се делят на такива за лична употреба и на такива за корпоративна среда.

Lenovo ThinkCentre

ThinkCentre е линия бизнес-ориентирани настолни компютри, проектирани, разработени и продавани от Lenovo. Компютрите ThinkCentre обикновено включват среден клас до висок клас процесори, опции за външни графични карти и поддръжка на няколко монитора.

Линията се предлага в три различни серии:

 • Серия ThinkCentre А се предлагат в всякакъв размер кутии, но най-често се срещат SFF и All-in-One компютри. Тези компютри са предназначени за работа в административни офиси и за лична употреба.
 • Серия ThinkCentre M се маркетира като устройства за корпоративна среда. Те също се предлагат в различни кутии – Tower, SFF, All-in-One.
 • Серия ThinkCentre Edge най-често се препоръчват за употреба при малък бизнес и като домашни компютри. Предлагат се в Tower и All-in-One вариант.

Lenovo ThinkStation

Продуктите на ThinkStation от Lenovo са професионални работни станции, предназначени за високопроизводителна работа. Ползват се за специализирана работа с тежък професионален софтуер за инженери, проектанти, хора, занимаващи се с видеообработка, CGI, анимиране и др.

ThinkStation предлага модели от различни серии, но последната P серия е с най-висококачествена конфигурация. Тя включва последни поколения високопроизводителни процесори, външни Nvidia видео карти, големи размери RAM памет и голямо дисково пространство. Произвежда се само в няколко размера Tower кутии – USFF, SFF, Tower и Tower работна станция.

Lenovo IdeaCentre

Линията IdeaCentre е ориентирана най-вече за масовото потребление и ползване в домашна среда. Като най-достъпна като цена линия, купувачите имат огромен избор между модели от различни серии, хардуерни конфигурации и кутии, така че да могат да изберат най-подходящия за тях компютър.

 • IdeaCentre All-in-One се предлага в 3 серии – 300, 500, 700. В зависимост от модела, компютърът може да е подходящ само за ползване в домашна среда с цел развлечение (интернет, филми и музика) или за работа и дори гейминг.
 • Моделите от сериите 300, 500, 700 се предлагат с различни по размер Tower кутии. И те, както серията All-in-One, при различни конфигурации могат да изпълняват различни поставени задачи.
 • Моделите IdeaCntre Yoga са All-in-One са подходящи за хора с творчески професии. Могат да поддържат тежки програми за обработка на графични изображения. Те са с включен тъчскрийн, на който може да се рисува.

Legion

Legion са геймърските компютри на Lenovo. Те са пряка конкуренция на Alienware на Dell, ROG на Asus и др. Това са изключително мощни машини проектирани единствено и само за сериозни геймъри.