iZone.bg

Компютри втора ръка с Tower кутия

  1. Компютри втора ръка с Tower кутия
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Компютри с кутия тип Tower

Компютри с Tower кутия

Какво е Tower кутия?

Tower представлява вертикално поставена метална компютърна кутия, в която са вградени всички хардуерни компоненти. Този тип кутии са сред най-предпочитаните, защото позволяват на топлината лесно да излиза, а също така имате и бърз достъп до елементите на шасито.

Размери

Няма универсални стандарти за класификациите на размерите, които се прилагат за тези компютърните кутии, въпреки че "mini", "mid" и "full" са три от най-често използваните термини. Докато повечето компютърни дънни платки ще се вградят в среден или голям размер кутия без никакви проблеми, мини кутията обикновено изисква малка дънна платка.

Mini Tower

Най-малкият тип кутия се нарича Mini Tower. Този тип кутия обикновено е по-малък от 35см на височина и е предназначен да спести място върху бюрото ви. Малкият размер ги прави удобни за потребителите с ограничено работно пространство. Но точно размерът ограничава потенциала за обновяване на компонентите в компютъра. Повечето мини кутии поддържат само едно до две вътрешни гнезда за устройства, което значително ограничава възможностите им за съхранение на данни. Мини кутиите са с намален капацитет за охлаждане в сравнение с по-големите с подобно оборудване.

Mid Tower

Кутиите със среден размер са най-често срещаният настолен компютър. Те осигуряват баланс между вътрешното пространство и възможността за надграждане. Тези компютри са с височина между 16 и 20 инча и до 19 инча дължина. Тези кутии са със значително по-добро охлаждане.

Средният размер кутии са достатъчно големи, за да поддържат пълноразмерни по-голям брой вентилатори в сравнение с мини кутиите. Те могат да имат от два до четири вентилатора.

Full Tower

Големият размер кутия може да достигне височина до 1м. и често поддържа до петнадесет вътрешни и външни слота. Кутиите са с голямо вътрешно пространство, осигуряващо добра циркулация на въздуха. Често съдържат до шест вентилатора, включително модели с диаметър от 12 или 24см.

Характеристики на Tower кутиите

Всеки размер компютърна кутия има едни и същи основни характеристики. Кутията разполага с достатъчно място за дънната платка на компютъра, в която се намират процесора, видео, аудио и други карти, твърд диск, оптично или дисково устройство и захранване. Повечето кутии обаче имат достатъчно място за допълнителни компоненти и могат да се вградят още няколко твърди диска и повече от едно оптично устройство или видео карта. Повечето кутии за компютри са направени от стомана или алуминий и може да имат пластмасови вътрешни части, за да се улесни инсталирането на твърди дискове и оптични устройства.

Други спецификации

Компютърните кутии се предлагат с широк спектър от специализирани функции за ентусиасти със специфични изисквания. За музиканти е възможно да се купи кутия, оборудвана с шумопоглъщаща пяна и монтажни скоби за големи, бавно движещи се вентилатори. За геймърите кутията може да има прозорец, позволяващ да се виждат компонентите на компютъра. Възможно е дори да се купят ръчно изработени дървени компютърни кутии, въпреки че те трябва да бъдат направени по поръчка и могат да бъдат доста скъпи.

Алтернативи

Въпреки, че вертикално поставената Tower кутия е най-популярният избор сред потребителите, компютърните кутии се предлагат в много разнообразен дизайн, като например Desktop кутията, която се полага хоризонтално върху бюро, а не вертикално на пода.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.