Lenovo ThinkPad лаптопи втора ръка

Показване на всички 2 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Lenovo Thinkpad

Lenovo ThinkPad е една от най-известните серии лаптопи. Най-вероятно няма нищо по-разпознаваемо от тази линия в света на компютрите. От години ThinkPad е синоним на най-високо качество и 100% сигурност. Lenovo пуска ThinkPad в производство през 2005г. Оригинално серията е разработена от IBM и поставя началото си през 1992г.

Лаптопите от серията са бизнес ориентирани машини, чиито разновидности обаче са подходящи и достъпни за всеки тип потребител.

Lenovo ThinkPad подсерии:

  • Lenovo ThinkPad Yoga – ултрабуци за леки офис приложения и развлечения. Подходящи за обучаващи се и мобилни хора.
  • Lenovo ThinkPad X – премиум ултрабуци, съчетаващи лекота и мощност.
  • Lenovo ThinkPad T – висок клас бизнес лаптопи.
  • Lenovo ThinkPad P – работните станции на серията
  • Lenovo ThinkPad L – нискобюджетни лаптопи за масовия потребител
  • Lenovo ThinkPad E – предназначени за малък бизнес.

Която и подсерия на ThinkPad на компютрите Lenovo да изберете може да бъдете сигурни в здравината и издръжливостта на лаптопите. Почти всяка от гореизброените линии минава през военни тестове преди да стигнат до крайно производство.

Ако си търсите модел, който да е лек и компактен и да можете да вземете навсякъде със себе си, лаптоп, на който да гледате филми, слушате музика и сърфирате в интернет, то ви препоръчваме да си вземете устройство от подсерията ThinkPad Yoga.

Ако сте готови да дадете повече пари за същата лекота, но много повече мощност, изберете ThinkPad X.

Ако пък искате мощност на достъпна цена, подсерията ThinkPad T е подходяща за всички и за всякакъв тип натоварване.

Лидерите в производството на процесори Intel оборудва и линиите на Lenovo ThinkPad. В зависимост от ценовата категория и предназначението на лаптопа опциите са Intel Celeron, Intel Pentium и Intel Core i3/i5/i7/i9. По-професионалните модели и работни станции пък се предлагат с Intel Xeon процесори.

Що се отнася до видео карти, нискобюджетните подсерии се продават с вградени Intel HD Graphics чипове. При по-бизнес насочените модели от линиите ThinkPad X, T, P има избор – Intel, AMD Radeon или NVidia GeForce за видео карти. Повечете работни станции ThinkPad P са конфигурирани с графичен процесор NVidia Quadro.

Разнообразието от модели предполага и разнообразие от размери RAM памет. В зависимост от различната категория лаптоп RAM паметта варира между 4GB и 64GB. По-скъпите машини са с по-голям размер RAM.

При екраните ситуацията е подобна. Те могат да бъдат с Full HD, UHD, 4K резолюция, да са с или без тъч скрийн. Мониторът също така може да 12, 13, 14, 15 или 17 – инчов.

Серията Lenovo ThinkPad се продава с инсталирана операционна система Windows 10.