Компютри втора ръка за масови игри

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:
 • Lenovo ThinkCentre M91p Геймърски Компютър – 14268

  Lenovo ThinkCentre M81 Бюджетен Геймърски Компютър

  459лв.
  badj

  КАЧЕСТВЕН КОНТРОЛ

  star
  ПРОФИЛАКТИКА:
  Почистен от прах
  question
  НИВО НА ШУМА:
  Безшумен при нормално натоварване
Геймърски компютри

Геймърски компютри

Какво е геймърски компютър?

Геймърският компютър е персонален компютър (PC), който е специално проектиран за съвременни видео игри. Но, това обяснение е много общо, тъй като има много видове геймърски компютри, както и много компании, които произвеждат от нискобюджетни конфигурации до много скъпи машини за тази група потребители.

Макар геймърските компютри да са произведени с цел да посрещнат геймърските нужди на потребителя, те трябва да могат да изпълняват и много други задачи. Това може да варира от програми за видеообработка, през звукозапис и онлайн стрийминг до просто сърфиране в интернет.

За да отговорят на всички тези изисквания, съвременните геймърски компютри трябва да бъдат изградени с високопроизводителни компоненти. Изискванията на модерните игри включват висока резолюции за прецизност, над средните скорости на паметта, голямо пространство за съхранение на хард диска, подходяща дънна платка, захранвания с висока мощност и много други неща. От всички изисквания, най-важното за геймърските компютри е да имат високопроизводителен процесор (CPU) и мощна видеокарта (GPU).

Основни компоненти за геймърски компютър

 • Кутия (шаси)
 • Дънна платка (MOBO)
 • Процесор (CPU)
 • Памет (RAM)
 • Видеокартa (GPU)
 • Захранванe (PSUs)
 • Охладителни системи (вентилатори и др. )

Съвременните геймърски компютри изискват високопроизводителни системи за игри, с усъвършенствани възможности за графична обработка, за да могат да работят с все по-големи резолюции. Тези персонални компютри са със специални външни видеокарти, изискващи система за охлаждане, която да предпазва от прегряване, когато се постави под голямо натоварване.

Геймърски компютър и обикновен компютър – прилики и разлики

Една от ключовите разлики при геймърския компютър в сравнение с друг клас машини е нуждата от една или повече външни видео карти. Тези специализирани видео карти често имат собствена памет и са специално проектирани да работят заедно с главния процесор. Важно е да се разбере, че CPU и GPU трябва да се избират внимателно, за да се избегнат затруднения при потока от данни в системата. В допълнение, за всеки от тези компоненти е необходима добра охладителна система, за да бъде предотвратено прегряване или изгаряне на хардуера.

Геймърските компютри също така имат оптимизирани и често хибридни спецификации за съхранение, проектирани с оглед на производителността. Вградената памет също трябва да бъде взета под внимание. Тя трябва да отговаря на новите минимални изисквания на игрите, като същевременно е с определен калибър и скорост, за да бъде съвместима с дънната платка и процесора.

В повечето случаи, геймърските компютри са изградени с по-скъпи и модерни технологии, които обикновено разширяват възможностите на системата. Те са с много по-висококачествени компоненти в сравнение с типичните потребителски или офис компютри.

В обобщение, тези хардуерни компоненти са от решаващо значение за постигане на мощност и производителност на компютър, който е специално проектиран за игри. Потребителските устройства имат други специфични нужди и цели. За предпочитане е те да са с тънък профил, леки и по възможност преносими.

Геймърсксите персонални компютри често са с големи и тежки кутии и са в конфигурация с няколко монитора. Това не винаги е така, тъй като геймърските лаптопи също са на разположение и са отлична алтернатива за геймърите, които търсят комбинация от игри и преносимост.