iZone.bg

Компютри втора ръка за леки игри

  1. Компютри втора ръка за леки игри
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Компютри за леки игри

Компютри за леки игри

В категорията за настолни компютри за леки игри влизат малко по-висок от среден клас машини. Тоест, това са устройства, които могат да изпълняват много повече и различни задачи. Заради малко по-високите спецификации в сравнение с по-евтините компютри, те са много търсени от масовия потребител.

Тъй като в днешно време минималните изисквания дори за леките игри стават все по-големи, параметрите на хардуерните компоненти трябва да отговарят на тях. Но точно тези параметри са напълно достатъчни за да покрият пък изискванията на други програми.

Освен за лек гейминг, тези компютри са подходящи за офис работа и обучение, както и за развлечние, включващо сърфиране в интернет, филми и музика. Точно затова те са универсален избор за непретенциозния ползвател.

Тези PC-та не са подходящи за хора, чиято прехрана зависи от работа с по-специализиран софтуер като AutoCad, Adobe Premiere, After Effects, програми за анимиране и др.

Също така не са подходящ избор за тези, които се занимават със сериозен гейминг и това трябва да е основната им гейминг машина.

За тези дейности е необходима конфигурация, в която хардуерните компоненти са с много по-високи параметри.

Характеристики на хардуерните компоненти на настолни компютри за леки игри

Макар понятието „настолни компютри за леки игри“ да е много общо и параметрите, както и цените да варират, все пак съществуват приблизителни минимални изисквания за тази категория машини.

Процесор

Процесорът е мозъкът на един компютър. А в тази категория това е особено вярно. Тъй като за леки игри може и да не е необходима външна видео карта, процесорът и вградената в него видео карта трябва да са достатъчно добри, за да възпроизведат тези игри.

Поради тази причина, тук се разчита предимно на включеният в конфигурацията процесор от Intel Core семейството. Най-често това са среден клас Core i5 CPU. Ако ще ползвате компютъра си за леки игри, освен всичко друго, заложете на четириядрен процесор пред двуядрен.

Има много модели Core i5 с включени HyperThreading и Turbo Boost технологии, които ще увеличат производителността и ще направят машините ви по-бързи и мощни.

RAM памет

4GB RAM памет може да е достатъчна за някои леки игри, но недостатъчна за други. Обикновено тези компютри се предлагат със стандартния размер памет от 4GB, но ако усетите системата ви да забива по време на игра, то това може да се дължи именно на малката RAM.

Препоръчваме ви да почнете с 4GB RAM и при необходимост да надградите на 6GB или 8GB.

Твърд диск

Това е един от основните компоненти в системата, на който трябва да обърнете внимание. Тъй като компютрите от тази категория не се ползват само и единствено за гейминг, размерът на дисковото пространство е от особена важност. На него може да съхранявате както снимки, филми, музика и документи, така и самите игри. Препоръчваме ви хард диск с минимум 250GB свободно пространство.

Външна видео карта

Този компонент го оставяме на последно място за тази категория настолни компютри, тъй като голяма част от леките игри могат да бъдат възпроизведени и от вградената в самия процесор видео карта. Но, ако все пак игрите са ви приоритет, изберете конфигурация с външна видео карта.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.