iZone.bg

Компютри втора ръка с две ядра

Резултати 5

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
HP Compaq Elite 8200
12 месеца гаранция
Процесор: Intel Core i3-2100, 3.1GHz
Рам: 8GB DDR3
Видео карта: Intel HD Graphics 2000
Хард диск: 250GB HDD
HP Compaq 6000 Pro
12 месеца гаранция
Процесор: Intel Core 2-Duo E8400, 3.0GHz
Рам: 4GB DDR3
Видео карта: Intel GMA 4500 M
Хард диск: 256GB SSD
Asus Chromebox 3
34 %
12 месеца гаранция
Процесор: Intel Core i3-7100U, 2.4GHz
Рам: 4GB DDR4
Видео карта: Intel HD Graphics 620
Хард диск: 64GB m.2 SSD
149 лв. 99 лв.
HP Compaq Elite 8200
12 месеца гаранция
Процесор: Intel Core i3-2100, 3.1GHz
Рам: 8GB DDR3
Видео карта: Intel HD Graphics 2000
Хард диск: 256GB SSD
HP EliteDesk 705 G4 SFF
12 месеца гаранция
Безплатна доставка
Процесор: AMD A6-9500, 3.5GHz
Рам: 8GB DDR4
Видео карта: AMD Radeon R5
Хард диск: 256GB SSD

Повече за нашите продукти

Компютри с 2-ядрен процесор

Компютри с 2-ядрен процесор

Ако купувате нов компютър или ще надграждате системата на компютър, който вече притежават, едно от най-важните неща, за които трябва да помислите е процесорът. Процесорът е мозъкът на машината, който отговаря за това, всичко да работи безпроблемно.

Какво означава 2-ядрен процесор?

Двуядреният процесор съвместява две ядра разположени върху един и същи чип. Dual core процесорите работят по-ефективно от едноядрените такива тъй като поставените задачи се разпределят равномерно между двете ядра. Но е важно да се уточни, че тези две ядра използват една и съща памет, както и кеш.

Двуядрен процесор не означава два пъти по-бърз компютър.

За това, за което ще ползвате компютъра си определя това, дали имате нужда от двуядрен процесор. Много програми не натоварват процесора и дори едноядрен би се справил с тях без да усетите забавяне на системата, тъй като скоростта им на изпълнение може да не зависят изцяло от него.

Така например офис програмите са толкова бързи, колкото сте вие; браузването в интернет зависи от скоростта на вашата интернет връзка; сканирането на вируси може да зависи от скоростта на хард драйва ви.

Но има и програми, с които едноядрен процесор не може да се справи и двуядреният процесор е минимумът, който се препоръчва. Такъв, натоварващ процесора софтуер е този, специализиран за обработка на видео, музика или изображения (аудио визуален софтуер) като Photoshop, Adobe Premier и др.

2-ядрен процесор и мултитаскинг

Макар да не е невъзможно 2-ядреният процесор да се справи с много задачи наведнъж, всичко зависи от поставените инструкции. Ако сте отворили многобройни прозорци в браузера си, гледате филм, обработвате снимки във Photoshop, имате отворена Excel таблица и няколко PDF документа, също както и други програми работят на заден фон, то тогава почти сигурно е, че ще усетите забавяне на системата. Но, тук, скоростта много зависи и от RAM паметта, както и от видео картата и други фактори.

2-ядрен процесор и гейминг

В днешно време малко двуядрени процесори биха се справили с по-новите игри. Ако ще конфигурирате гейминг компютър, категорично не ви препоръчваме двуядрен процесор. Въпреки това, по-новото поколение двуядрени процесори с HyperThreading технология, които са с две допълнителни виртуални ядра могат да ви свършат чудесна работа за голяма част от по-леките комерсиални игри.

2-ядрен процесор срещу 4-ядрен процесор

Може да ви звучи парадоксално, но не винаги четириядреният процесор е по-добър от двуядрения. Това е така, в случаите когато сравняваме по-стар модел Quad Core CPU с Dual Core CPU. По-старите поколения четириядрени процесори може да имат много по-ниска тактова честота (GHz) и за това да работят по-малко ефективно от по-новите поколения двуядрени процесори.

Затова, ако знаете точно за какво ще ползвате машината обмислете покупката на по-нов модел 2-ядрен процесор, вместо да се хвърляте на по-скъп 4-ядрен.

Както вече споменахме, повечето 2-ядрени процесори от новите поколения на Intel работят с две физически и две виртуални (огледални) ядра заради технологията HyperThreading, което го превръща в 4-ядрен вариант.

Други важни предимства на двуядрените процесори пред четириядрените процесори, освен по-ниската им цена е това, че те са сравнително по-енергоспестяващи, също както и могат да прегреят много по-трудно.

IZONE.BG - Шоурум

Лаптопи и компютри втора ръка

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 070031023

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивен ден

Бюлетин

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

Всички права запазени. © izone.bg. 2021. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици. Itopia LTD 2011-2021.

Количка

Количката е празна.