iZone.bg

Компютри втора ръка от 450 лв до 550 лв

Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Компютри на цени от 450 до 549 лв

Компютри на цени 450 – 549 лв.

Какви компютри влизат в тази ценова категория?

Компютрите от тази ценова категория са предпочитани от по-взискателния потребител, който е с по-специфични нужди. Не са толкова широко разпространени в бизнес средите както малко по-евтини компютри, които така или иначе покриват изискванията за офис работа.

По-добрите параметри на тези машини обаче, ги правят по-подходящи за фирми, които работят със специализиран професионален софтуер. Заради наличието на външна видео карта в повечето конфигурации, тези настолни компютри могат безпроблемно да се справят с програми, с които други, по-евтини устройства не могат.

Предназначение на компютри от ценова категория 450 – 549лв

В домашна среда

Тези компютри са перфектния избор за човекът, който изисква повече от машината си от това само да ползва интернет, да гледа филми или да слуша музика. Някои компютърни конфигурации от този ценови диапазон предоставят възможност тези машини да се превърнат в тип работни станции.

На тях спокойно може да работите с повечето програми от Adobe пакета – PhotoShop, Premiere, After Effects и т.н.

В офис среда

Ако работата ви не е свързана само с ползването на офис програми, а има и част, която е свързана с някои по-графично-наситени програми, то тогава не трябва да правите компромис с цената.  Това са мощни машини, чиито хардуерни компоненти са съчетани в конфигурации предназначени да поемат голямо натоварване.

Мултитаскинг

Що се отнася до мултитаскинг, настолните компютри над 450лв. нямат никакъв проблем с това. Характеристиките им ви позволяват да имате безброй отворени прозорци и програми и никога да не усетите пренатоварване в системата.

Лек гейминг

Макар да не можете да превърнете компютрите в тази ценова категория в гейминг машини, те все пак са достатъчно мощни за да поддържат по-леките съвременни игри.

Преди да инсталирате дадена игра проверете минималните й изисквания на официалния сайт.

Характеристики на хардуерните компоненти

Видео карта

Макар процесорът да се води най-важният хардуерен компонент в една конфигурация, за компютрите от тази ценова категория е спорно. Външната видео карта е от също толкова голямо значение и в много случаи е значително по-скъпа от процесора.

Голяма част от компютрите с горепосочените предназначения се предлагат с външни видео карти, а не с вградените в процесора Intel HD Graphics.  Предпочитаните външни графични процесори са най-често модели на NVidia, но могат и не рядко да се срещнат и конфигурации с AMD GPU.

Процесор

За да работи една машина с висока производителност и трябва добър процесор. Най-често в компютрите над 450лв. са включени процесори, които са от средния или висок клас на Intel Core семейството.  Обикновено това са модели от по-новите поколения четириядрени процесори i5 или i7.

RAM памет

При компютрите от 450-549лв. е почти невъзможно да срещнете конфигурация с 4GB RAM памет. Това е така поради спецификата на предназначението им. Тък като те не са ориентирани към масовия потребител, необходимостта от повече памет е по-голяма. Затова най-често се срещат компютри с 8GB или дори с 16GB RAM памет.

Твърд диск

По-високата цена е признак и за по-добро качество. Точно затова може да откриете компютри в този ценови диапазон, които се предлагат само със SSD хард драйв или с комбинация от SSD и HDD.

IZONE.BG - Шоурум

Лаптопи и компютри втора ръка

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 070031023

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивен ден

Бюлетин

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

Всички права запазени. © izone.bg. 2021. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици. Itopia LTD 2011-2021.

Количка

Количката е празна.