iZone.bg

Компютри втора ръка с Desktop кутия

  1. Компютри втора ръка с Desktop кутия
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Компютри с Desktop DT кутия

Компютри с Desktop DT кутия

Какво е Desktop PC?

Компютърните кутии Desktop са много сходни с кутиите Tower по отношение на разположението им. Основната разлика между двете е, че Desktop кутиите са проектирани да се полагат хоризонтално на бюрото, докато Tower компютрите стоят изправени. Десктопите обикновено са с големината на малък или среден по размер Tower, обърнат на една страна.

Този тип кутии ще покриват значително по-голямо пространство на работния ви плот, отколкото вертикалните кутии. Те имат много устойчив дизайн, така че върху нея да бъде поставен монитор, за да спести място. Десктоп кутиите обикновено имат по-малка ефективност на охлаждане, отколкото една среден или голям размер Tower кутия, тъй като са с по-малко монтирани вентилатори.

Компютрите предназначени да служат като част от система за домашно кино също се помещават обикновено в Desktop кутии. Десктопите поддържат допълнителен хардуер, включващ вентилатор, монтиран отгоре, LCD дисплей и инфрачервен приемник. Тези функции осигуряват допълнително охлаждане, информация за медийните файлове, които компютърът възпроизвежда, както и поддръжка на инфрачервено дистанционно управление.

Desktop е понятие, което преди се е използвало за разяснение за типа компютърна кутия, но в днешни дни тази дума се приема като общо понятие за настолен компютър, независимо от формата, типа и размерът на кутията.

В момента, Desktop се възприема повече като компютър в Tower кутия. Това е така, защото производството на точно такава специализирана DT кутия само за хоризонтално поставяне върху бюро почти не съществува. Малки и средни Tower кутии сега могат да се продават и като Desktop компютри, защото съвсем спокойно могат да се ползват както във вертикална, така и в хоризонтална стойка. Но това се отнася само за по-малките размери Tower кутии, тъй като големият размер не може да се постави полегат.

Спецификации на Desktop PC?

Поради по-малкия си размер, който позволява на тази кутия да бъде компактна и да се поставя върху бюрото ви, а не до него, Desktop PC има своите преимущества и недостатъци. Като плюсове на тези компютри се отчита фактът, че са леки и лесно преносими.

Но формата и размерът е точно, това което им носи и недостатъците. Тъй като в днешно време те се възприемат като mini и  mid Tower (малък и среден размер кутии), десктоп компютрите носят и техните недостатъци.

Нямат достатъчно вентилатори за охлаждане при голямо натоварване на системата, както е при големия размер Full Tower кутия. В зависимост от големината на кутията, охлаждащата система може да съдържа от 1 до 4 вентилатора в най-добрия случай. Големите компютърни кутии, като за сравнение, могат да съвместяват 6 вентилатора.

Също така, нямат достатъчно пространство, в което може да надградите компютъра си с допълнителни хардуерни компоненти, чрез които да направите компютъра си да функционира като мощна работна станция.

В заключение ще обобщим, че терминът Desktop PC вече не се използва като обяснение за компютърна кутия, която се поставя хоризонтално върху повърхност, а като понятие означаващо „настолен компютър“. В днешно време, водещите компютърни брандове почти не произвеждат точно такива кутии, с точно такова предназначение. За сметка на това, компютърните кутии с по-малки размери, (Mini-, Mid Tower) имат възможността да бъдат поставяни както хоризонтално, така и вертикално върху повърхности.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.