iZone.bg

Компютри втора ръка с Intel Xeon

  1. Компютри втора ръка с Intel Xeon
Резултати 1

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!
Lenovo THINKSTATION P500
- 12 %
12 месеца гаранция
Безплатна доставка
0% лихва
  • Intel Xeon E5-1650 V3, 3.5GHz
  • 8GB DDR4
  • 500GB HDD
  • NVIDIA Quadro K4200
  • Mid Tower

499 лв. 439 лв.

Повече за нашите продукти

Компютри с процесор Intel Xeon

Компютри с Intel Xeon процесор

Процесорите Xeon са по-скъпи от процесорите от Intel Core семейството. Изключение  е по-нискоскоростният Xeon E3, който е на достъпна цена като и някои Core i5 процесори, което ги прави привлекателни за някои пазарни ниши (например мобилни работни станции). Сериозните геймъри обаче, биха помислили дали да си го купят, защото Xeon процесорите обикновено не са много овърклокващи се.

Процесор Xeon и дънна платка

Дънните платки на Xeon обикновено са по-скъпи от тези за Core процесорите. Това е особено вярно, ако търсите модели с двойно гнездо, които са предназначени само Xeon процесори (E5 и по-високи) и могат да поддържат повече от 128GB памет. Но, разбира се, има и изключения.

Процесор Xeon и графики

Xeon процесорите не наблягат на това да имат интегрирана графика. Това се дължи на факта, че като процесори на сървъри или работни станции се очаква, че те ще разчитат на външни видео ресурси (графични карти). Все пак има и модели процесори, които са с интегрирана графика. Xeon процесорите от нисък клас имат графични процесори, P530 или Iris Pro P580.

В сравнение с техните Core конкуренти, тези графични части са сертифицирани от някои независими производители на софтуер, което означава, че те имат много сериозна мощ, ако планирате да правите обемно създаване на съдържание.

Процесор Xeon и памет

Всички Xeon E3 серии и почти всички Core CPU поддържат до 64GB памет. Моделите Core i7 Extreme Edition, базирани на Skylake, достигат до 128GB, а останалата част от семейството на Xeon поддържа повече от 1TB памет. Игрите няма да изискват толкова много памет, тъй като може да възникнат графични или CPU-базирани пречки.

Процесор Xeon и скорост

Скоростта е може би един от най-подценяваните показатели, особено след като Intel представи Turbo Boost технологията си, която позволява на тактовата честота на процесора да се променя динамично в зависимост от натоварването. Честотата на въртене и Turbo boost обикновено са свързани с разпределяне на мощността. Обикновено моделите на Xeon процесорите се славят с това, че са почти два пъти по-бързи от моделите Core i7.

Процесор Xeon и кеш

Кешът е малко количество памет, поставена директно върху самия процесор. Колкото повече, толкова по-добре, въпреки че въздействието му върху производителността ще зависи до голяма степен от изпълняваните задачи. Всички Core процесори идват с 8MB кеш или по-малко; Моделите Extreme Edition могат да са с до 25MB, докато Xeon E7 процесорите са с 60MB.

Процесор Xeon и брой ядра

Когато Intel установи, в стечение на годините, че само увеличаването на скоростта на процесора няма да доведе до значително подобрение на производителността, те решиха да повишат броя на ядрата, увеличавайки това с до четири ядра за семейството Core (10 за някои модели) и 24 за семейството Xeon. Повече ядра позволяват да се извършва много повече работа по едно и също време, въпреки че това зависи отново зависи в голяма степен от използвания софтуер.

Процесор Xeon и технологията Hyper Threading

Освен по-голям брой ядра, Intel въвежда и технологията Hyper-threading, която може да бъде описана най-добре като възможността да се изпълняват множество задачи едновременно на едно и също ядро. Едно ядро обикновено може да изпълнява една задача, но на някои по-висок клас модели процесори, те се удвояват. На теория, това увеличава производителността - тъй като едно физическо ядро създава две виртуални ядра. Почти всички процесори от Intel Core семейството и Xeon процесорите се предлагат с тази технология.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.