iZone.bg

Компютри втора ръка с All in One (всичко в едно) кутия

  1. Компютри втора ръка с All in One (всичко в едно) кутия
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

All-In-One компютри

All In One компютри

Какво е All in One?

Компютрите All in One "всичко в едно", познати още като Desktop компютри "всичко в едно", интегрират кутията на компютъра и системните компоненти в монитора, така че целият компютър се съдържа в едно устройство. Компютрите "всичко в едно" (AIO) са с предимството да са по-удобни и компактни от обичайните кутии, но често идват и с няколко недостатъка, включително по-висока цена, по-слаба производителност и ограничени възможности за надграждане.

Компютърният дизайн "всичко-в-едно" дебютира с Apple iMac през 1998 г. Ранните модели използват катодния монитор, а компютърните платки и компонентите са интегрирани под него. С появата на LCD мониторите за дисплеи и хардуерните части, които стават все по-малки и по-мощни, размерът на компютърната система „всичко в едно“ се смали драстично. Сега компютърните компоненти могат лесно да бъдат интегрирани зад LCD панела или в основата на дисплея.

All In One и традиционен компютър – прилики и разлики    

All in One са просто различен дизайн за настолна компютърна система. Те все още имат едни и същи изисквания по отношение на функциите и спецификациите като при другите компютри. Единствената разлика е броят на компонентите. All in One имат една кутия, в която се помещават мониторът и компютърните компоненти, докато при традиционните настолни компютри мониторът е отделно от компютърната кутия.

Изборът за закупуване на конвенционален компютър пред All In One система си има своите предимства. Заради малките си размери и нуждата от по-ниска мощност и по-малко компоненти, генериращи топлина, много компютри AIO разполагат с хардуерни части, разработени за мобилни устройства, включително процесори, памет и други елементи.

Цялата тази архитектура помага за поддържането на малкия размер на компютрите All In One, но също така, именно това възпрепятства цялостната работа на системата. Обикновено тези компоненти, присъщи за лаптопите не могат да достигнат производителността на тези в Tower кутиите. За средностатистическия потребител обаче много от тези мобилни компоненти с малка мощност често се оказват достатъчно бързи.

Друго предизвикателство пред компютрите "всичко в едно" е тяхната възможност за надграждане. Докато повечето настолни компютри могат лесно да бъдат отворени от потребителя, за да се инсталират допълнителни компоненти или да се заменят стари такива,  то при системите "всичко в едно" този достъп до компонентите е значително ограничен. При All In One надграждането на системата най-вече се свежда до това да се смени RAM паметта.

С напредването на технологиите и усъвършенстването на хардуерните спецификации обаче, разликата при производителността на All In One и традиционните компютри значително намалява.

All In One и лаптоп – прилики и разлики

Тъй като много компютри "всичко в едно" използват същите компоненти като при лаптопите, нивата на производителност са почти идентични между двата вида компютри. Единственото наистина неоспоримо предимство, което може да притежава AIO, е размерът на екрана.

Докато всички такива компютри обикновено се предлагат с размери на екрана между 20 и 27 инча, лаптопите все още стандартно са ограничени до 17 или 19 инча, както и до по-малки дисплеи.

Макар All in One да са по-компактни от обичайните настолни компютри, нищо не може да победи мобилността, което е най-отличителната спецификация на лаптопите.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.