Лаптопи втора ръка за интернет, филми и музика

Showing 1–15 of 49 results

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи за Интернет, филми и музика

Лаптопи за Интернет, филми и музика Лаптопите, предназначени за интернет, филми и музика са сред най – предпочитаните машини за масово потребление. Непретенциозният купувач се сдобива с такова устройство с една единствена цел – развлечение. Ползват се най – вече за гледане на филми и клипчета в YouTube, четене на новини, пращане на мейли и, разбира се за социални мрежи като Facebook. Тази категория лаптопи може да бъде намерена почти във всеки дом. Те не са предназначени за работа с тежки програми, тъй като не се водят бизнес клас, а са сравнително нисък клас. Точно поради причина могат да бъдат намерени в безброй различни конфигурации на сравнително ниски цени. Като най – продаваният тип лаптоп, производителите предлагат разнообразни характеристики в различните модели, серии и линии. Тези лаптопи нямат за цел да бъдат лесно преносими, стилни и мощни, затова спецификациите са много по – различни.

Размер

Размерът тук има значение, ако желаете да гледате филми на по – голям екран. Обикновено, стандартът за размер на този клас лаптопи е 15 инча. Най – висококачествен дисплей и най – висока резолюция на екрана като цяло не е сред най – приоритетните характеристики, които купувачът търси.

Процесор

Това е най – важният компонент в конфигурацията на лаптопите, които ще се ползват за развлечение. Ако искате да гледате HD филми, тогава процесорът ви ще е от наистина голямо значение. Препоръчваме ви да изберете четириядрен процесор като Intel Core i5 или по – ниският клас – двуядрен i3, който поради специалната си технология може да работи като четириядрен. Ако изберете Core i3 от бюджетни съображения, то тогава се спрете на по – скорошни поколения.

RAM памет

Големината на RAM паметта също е от съществено значение. Повечето лаптопи днес, независимо какъв клас, започват с базисна RAM памет от 4GB. Това от няколко години се приема за стандарт. 4GB RAM памет ще са ви напълно достатъчни да сърфирате из нета, да си сваляте и гледате филми, както и да слушате музика. Не падайте на 2GB RAM, тъй като може да се окаже, че системата няма да успее да зареди приложенията, ако те са много и са наведнъж.

Твърд диск

Купете лаптоп с по – голям твърд диск – минимум 250GB. Хората, които ползват лаптопите си за забавление, обикновено ги ползват и за „склад“. Там пазят снимките и видеоклиповете от телефоните си, запаметяват си папки с рецепти, чертежи и т.н., свалят си филми, книги, музика и какво ли още не. Затова по – голямото пространство никога няма да е в повече. Такава конфигурация на лаптопа е и предостатъчна за по – леки програми, дори и за някои по – леки игри.