iZone.bg

Лаптопи втора ръка с Intel Core i3

  1. Лаптопи втора ръка с Intel Core i3
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Размер на екрана

Резолюция

Технология на дисплея

Клавиатура

Батерия

Цвят

Клас

Тегло

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Лаптопи с Core i3 процесор

Лаптопи с Intel Core i3 Intel Core i3 е компютърен процесор (CPU), наличен както за настолни компютри, така и за лаптопи. Започва да се произвежда през 2010г. Той е един от четирите линии процесори в серията "i" (наричана още семейство процесори Intel Core). Другите три линии са i5, i7 и най – новата i9. За разлика от процесорите Intel Core i5, i7 и i9, i3 е с две ядра, докато моделите от по-високите класове са с 4, 6 и дори 8 и 10 ядра. Процесорът е сред най – важните компоненти в хардуерната конфигурация, определящ мощността и бързината на лаптопа ви. Тази линия процесори са отлично нискобюджетно решение за обикновения потребител. Intel Core i3 работи безпроблемно с леки задачи – интернет, офис приложения като Word и Excel, филми и музика. Процесорът Intel Core i3 не е подходящ за по – тежки програми като по – нови игри, програми за видеообработка, Photoshop или аудио програми. Невъзможността на тази линия процесори да се справи с игри, Photoshop и програмите за видеообработка и графичен дизайн се дължи също така на вградената в CPU Intel графична карта, която кореспондира по мощност на съответния модел Core i3. Минимумът за гейминг и работа с програми за обработка на графични изображения е Intel Core i5. Въпреки това, преди да отпишете гейминга съвсем, имайте предвид, че с по – ново поколение i3 процесор, по – нов модел вградена Intel видео карта или допълнителен графичен процесор (GPU), може да играете на някои от любимите си по – леки игри. За да разберете това, проверете препоръчителните спецификации на играта, която искате да играете. Моделите процесори от семейството на Intel Core се разпределят по разнообразни критерии, но най-важната категория е поколението на процесора. Колкото по – скорошно поколение е процесора, толкова по – добре ще работи вашият лаптоп. Например, последните поколения Intel Core i3 включват характеристики, които ги има в i5 и i7, но ги няма в старите поколения i3 (като Turbo Boost). Вградените видео карти също са в пъти по-добри в сравнение с тези в CPU от 2010г. или 2011г. (Поколението на „i” процесорите се обозначава с първата цифра от номера на модела. Напр. Intel Core i3 – 5570) Intel Core i3 има едно малко предимство над i5 и то се нарича hyperthreading. Това означава, че двете ядра на i3 процесора могат да функционират като 4 ядра. Core i7 също има тази характеристика, но не и всички поколения и модели i5.

По – добър ли е Intel Core i3 от Pentium?

Pentium quad core има 4 ядра срещу 2 – те  ядра на i3. Но това няма никакво значение що се отнася до изпълняването само на една единствена задача. Освен това производителността се оценява от ефективността на процесора да се справи с една задача. Intel Core i3 е по-добър от четириядрения процесор Pentium в това отношение.

По – добър ли е Intel Core i3 от Celeron?

Това сравнение в действителност не се нуждае от много тестове: даден модел Intel Core i3  е по-добър от кореспондиращ Intel Celeron модел. Разбира се, новите ядра във всеки следващ модел и на двата процесора са по-добри от по-старите. Освен това i3 предлага 3MB кеш L3, докато Celeron осигурява само 2MB. Най – общо казано, Intel Core i3 е достатъчно мощен, за да не ви предаде в ежедневната ви работа на лаптопа, що се отнася до интернет и леки програми.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.