iZone.bg

Лаптопи втора ръка с 4 GB рам памет

  1. Лаптопи втора ръка с 4 GB рам памет
Резултати 0

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Размер на екрана

Резолюция

Технология на дисплея

Клавиатура

Батерия

Цвят

Клас

Тегло

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!

Няма намери продукти според зададените критерии.

Повече за нашите продукти

Лаптопи с 4GB RAM

Лаптопи с 4GB RAM

RAM паметта е един от най-важните хардуерни компоненти, когато избирате конфигурация за своя лаптоп. Различните характеристики на процесора, графичната карта и RAM паметта предопределят производителността на вашата машина.

RAM памет е краткосрочната памет на лаптоп ви. За разлика от твърдия диск, на който може да запаметявате информацията си за дълго време, RAM паметта ви служи само за задачите, които устройството ви изпълнява в момента. В днешно време, когато дори телефоните се предлагат с 4GB или 8GB RAM памет, 4GB RAM се приема за нещо като стандарт за лаптопите.Устройства с 4GB RAM памет са сред най-разпространените конфигурации за лаптопи в световен мащаб. След 2GB това, разбира се, е най-нискобюджетното решение.

4GB RAM е предпочитан като вариант за лаптопите предназначени за масовия потребител. Все по-рядко може да бъде намерена в лаптопи бизнес клас и модерни ултрабуци. Изобщо не присъства в конфигурациите на лаптопите тип работни станции, геймърски лаптопи, както и мощни устройства с капацитет за проектиране, 3D моделиране или други тежки програми.

Макар да върши чудесна работа с повечето поставени задачи, 4GB RAM има своите граници на възможности. Когато целия капацитет на тази RAM се използва, започва да се употребява виртуалната памет на хард диска, което води до драстично намаляне на нивото на производителността на лаптопа ви. Ако сте от тези, които едновременно сте отворили 20 – 30 прозореца в браузъра си, гледате видеа, зареждате филм, пишете в Word, отворили сте си някоя и друга програма, а на заден фон работи антивирусната ви програма, заедно с още няколко, за които не подозирате, 4GB RAM може да не смогне и ще усетите видимо забавянето на системата – трудно ще скролвате страници, курсорът ще забива, презареждането ще отнема време.

Същото може да се случи и при офис работа. 4GB RAM работи отлично с не голям брой задачи. Ако сте отворили 4 – 5 големи Word документа, няколко обемисти Excel таблици с над 100 колони едновременно с няколко PDF документа и няколко отворени интернет страници, може да усетите отново затлачване в системата.

Що се отнася до Photoshop, 4GB RAM е минимумът, с който програмата може да работи. Но не си отдъхвайте. Тя може да работи, ако прекратите повечето други задачи, които сте започнали и обработвате само едно или максимум 2 изображения. Ако решите да правите колажи с 10 – 20 снимки и да използвате целия набор от инструменти, които софтуерът предлага, може да се окаже мисия невъзможна.

А стига ли 4GB RAM за гейминг? Както знаем за игрите по – важните фактори за гладка игра са процесорът и видео картата. 4GB RAM памет е критичният минимум за игри. Той стига за по-стари и леки игри, които не са толкова графично-наситени и не изискват най-последни модели процесори и графични карти (GPU). В комбинация с добър процесор и видео карта, 4GB RAM може да ви стигне за World of Warcraft, League of Legends, Fortnite и др.

Като за начало, ако не сте сигурни колко точно RAM памет ще ви е достатъчна, винаги може да започнете с 4GB RAM, а в последствие да надградите с още 4GB или 8GB RAM.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.