iZone.bg
  1. Apple MacBook Pro 13" 5,5 Mid 2009

Продуктът не е наличен

Apple MacBook Pro 13" 5,5 Mid 2009

Процесор: Intel® Core 2 Duo P7550 2.26 GHz, 3MB L2 Cache; 1066 MHz FSB

Видео карта: nVidia GeForce 9400M 256 MB

Хард диск: 500 GB, SATA 5400 rpm

Качествен контрол:

Безплатна доставка

До 24 часа (над 150 лв)

Дълга гаранция

Минимум 12 месеца

Преглед и тест

Преглед и тест преди плащане

Срок за връщане

До 14 дни

659.00 лв.

 

Появилият се на пазара в средата на 2009-а година MacBook Pro e трето поколение продукт от Macintosh линията на Apple, представена през 2006-а година и наследник на хитовия MacBook. За разлика от своя предшественик  МаcBook Pro 5,5 предлага Firewire 800 порт, слот за SD карта и по-качествен дисплей.

На вашето внимание представяме 13-инчовия MacBook Pro 5,5 Mid 2009, който разполага с процесор Intel Core 2 Duo P8400 2,26 GHz, 4 GB DDR3 RAM памет и 250 GB твърд диск.

Прочетете още Съвети и трикове за оптимална работа с Apple Mac OS X в блога ни.

Корпус

Алуминиевият корпус, наречен Unibody (корпус изцяло изграден от неделимо парче алуминий) , постави нови стандарти в дизайна, здравината и качеството на изработка в областта на преносимите компютри. Дори и при слабото място на лаптопите - областта над оптичното устройство, не се наблюдават деформации при натиск.

 

Новост  в МаcBook Pro е решението на Apple да имплантира батерията в тялото на лаптопа, т.е. батерията не може да бъде свалена от потребителя. Критична бележка може да се отправи и към острия ъгъл в предната част на корпуса, който може да доведе до лек дискомфорт в ръцете при по-продължителна работа с клавиатурата.

Корпус Unibody

Свързаност

Явно производителят Apple се е вслушал в критиките, отправени към него от потребителите относо свързаността на предишните модели и вече са факт вградените Firewire 800 порт и четец за SD карти. Наред със стандартния вход за слушалки лаптопът предлага и вграден микрофон.

Моделът разполага с два USB порта, които могат да се окажат недостатъчни на потребителите, ползващи тези връзки активно. В този случай решение за тях се явява USB хъб.

МаcBook Pro 5,5 разполага с mini display порт (вместо стандартния HDMI порт), който за да бъде използван за връзка с повечето познати монитори и дисплеи, изисква закпуването на допълнителен адаптер. От друга страна този изход осигурява свързване към 30-инчови  външни  монитори с впечатляващата резолюция от 2560x1600 px. 

13" MacBook Pro се отличава и с качествената безжична връзка 802.11n, посредством чип от Broadcom и поддръжата на Bluetooth 2.1 EDR.

Операционната система на разглеждания от нас лаптоп е  творението на Apple Mac OS 10.6 Snow Leopard.

Kлавиатура

Както и при своя предшественик клавишите на 13” МаcBook Pro 5,5 са прикрепени директно към алуминиевия корпус, а разстоянието между тях е осезателно. Това създава усещане за улеснена и директна работа с клавиатурата, чиито бутони не хлопат или тракат.

Раздработчиците на Apple са конструирали клавиатурата според спецификите на oперационната система Mac OS X. Недостатък за геймърите може да се окаже единственото малкия размер на бутоните, обозначaващи стрелките с четирите основни посоки.

Характерна черта за всички продукти от сериите Pro e ненатрапващата се подстветка на клавиатурата.

Стъклен тракпад

Подложката за управление на курсора е направена от стъкло и е идентична при всички модели МаcBook Pro Unibody лаптопи на Apple – от най-малките до най-големите по размери. Плъзгането по гладката поърхност се осъществява плавно и неусетно, а бутонът за управление е интегриран в тялото на преносимия компютър.

Екран

Едно от нововъведенията в 13” МаcBook Pro 5,5 е подобреният екран на лаптопа. Матрицата на дисплея отново е базирана на ТN технологията, но вече предлага разширен спектър от цветове, както и устойчив ъгъл на видимост.

Лъскавият дисплей има способността да отразява като огледало , което трябва да се вземе предвид при ползване на компютъра в летните слънчеви дни.

Чувствително подобрение се наблюдава в контраста, който при екрана на 13” МаcBook Pro достига до впечатляващата стойност 757:1.

Напредък личи и в разширения цветови спектър, който предлага дисплеят. За разлика от своя предшественик матрицата на 13” МаcBook Pro 5,5 покрива напълно sRGB цветовите стандарти.

Подобрен е и ъгъла на видимост, предлагащ доста качествен изглед за една TN матрица.

Производителност

Тестовете на 13” MacBook Pro , направени на 2.26GHz Core 2 Duo процесора сочат, че неговата производиелност се доближава до тази на 17-инчовия му по-голям брат с 2.7 GHz CPU, но разочароващо е, че КПД е по-малък в сравнение с 15-инчовия лаптоп. Това вероятно се дължи на промените, осъществени в Маc OS X.

Тринадесет инчовия МаcBook Pro работи чудесно и под операционната система Windows, а разочароващо за феновете на компютърните игри се явява интегрираната видео карта nVidia GeForce 9400M, която не притежава собствена оперативна памет.

Благодарение на мощния процесор Intel® Core 2 Duo P8400 2.26 Ghz и 4 GB DDR3 памет 13” MacBook Pro 5,5 не само не изпитва затруднения при работа с тежки приложения, но дори оглавява класациите по произодителност сред своите конкуренти.

Хардискът с размер 250 GB и 5400 оборота в минута осигурява 75.5 MB/s трансфер на данни и впечатлява с изключително тихия си режим на работа.

ЕМИСИИ

Температура

Ключов момент при алуминиевите лаптопи на Apple е развитието на технологията, предпазваща машината от прегряване. Алуминиевият корпус разсейва топлинната енергия в околната среда по чудесен начин и така не винаги се налага вклюването на вентилаторите, тъй като температурата във втрешността на лаптопа не е достигнала своя лимит.

13-инчовият лаптоп остава добре охладен при ползване на неговата опреационна система Маc OS, което осигурява добра производителност при работа в помещения с температура 25°C.

Забележителна е и липсата на загряване на китките при по-продължително експлоатиране на лаптопа.

Шум

Шумът, идващ от вентиалтора на 2.26 Ghz процесор е приятно тих. Максимумът от 46 dB се достига в случаите на екстремен работен режим за продължителен период от време.

Вградената перка достига до 2000 оборта за минута и нечуваемите с просто ухо 29 dB.

Твърдият диск не показва някакви акустични нередности, а потракване или тропване се регистрира в случаите, когато с лаптопа се извършват резки движения.

Високоговорители

Вградените в 13'' МаcBook Pro тонколони предлагат задоволителна мощност, но качеството на звука отстъпва от това на неговия 15-инчов съименник.

С непреходен дизайн и стабилност Apple знае как да впечатли чрез моделите на своята серия Unibody MacBook Pro. Техническите показатели на малкия 13-инчов лаптоп осигуряват превъзходни възможности за класа си. Батерията на преносимия компютър предлага до 4 часа работа (за конретния тестван модел), но за съжаления тя не може да бъде сменена от потребителя, което значително оскъпява евентуално посещение в сервиз. Както обикновено, охлаждащите вентилатори са изключително тихи, а на моменти дори и недоловими за слуха.

Екранът на машинката предлага разширен цветови диапазон, но за сметка на това отразява много осезаемо..

Представеният по-горе лаптоп втора ръка 13'' MacBook Pro 5,5 Mid 2009 притежава боеспособен процесор, достатъчно RAM памет и oбемист твърд диск – все характеристики, които биха били оценени от хората, ползващи машината за професионални цели. 

IZONE.BG - Шоурум

Лаптопи и компютри втора ръка

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 070031023

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивен ден

Бюлетин

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

Всички права запазени. © izone.bg. 2021. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици. Itopia LTD 2011-2021.

Количка

Количката е празна.