Лаптопи втора ръка за офис работа и обучение

Показване на всички 11 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи за офис работа и обучение

Лаптопи за офис работа и обучение Лаптопите за офис работа и обучение са машини от среден клас и са най – разпространени и предпочитани от масовия потребител. Това е така поради две много прости причини. На първо място стои цената. Такъв тип лаптопи са достъпни почти за всеки бюджет. На второ място е качеството. Въпреки достъпната си цена, това не означава, че е за сметка на качество. Поради естеството на това предназначение – офис работа и обучение, тези лаптопи не могат да стъпят на най – ниска цена, заради малко по – високите спецификации, които трябва да покрият изискванията за тези дейности. Тази категория лаптопи се ползва, както за работа и дейности свързани с обучение, така и за развлекателни нужди като филми, музика и др. Това ще рече, че тези машини са в режим на работа през по – голямата част от деня. Затова повечето потребители търсят такива устройства, които да работят безпроблемно по определени спецификации.

Размер

Най – предпочитаните лаптопи за офис работа и обучение са лесно – преносимите такива. Те трябва да са леки и тънки, ако работата ви е свързана с това, лаптопът да е навсякъде с вас. Предпочитаният размер на екран е между 13 инча и 15 инча.

RAM памет

Препоръчителния минимум за RAM памет е 4GB. Това трябва да ви е напълно достатъчно и никога да не усетите забавяне на системата в процеса на работа. НО, ако сте от тези, които отворят минимум по 20 прозореца в интернет браузъра си, гледате клипчета в YouTube, зареждате по няколко обемисти таблици в Excel, също както и едновременно сте отворили няколко Word и PDF документа и PhotoShop, докато на заден фон работят и други програми, то тогава 4GB RAM памет може да се окажат крайно недостатъчни. В такъв случай неминуемо ще усетите забавяне на система ви.

Процесор

За изпълняването на повечето леки офис задачи и проекти свързани с образованието, най-нискобюджетният процесор от Intel Core семейството, i3, може да ви бъде от полза. Но, ако желаете да си гарантирате по – гладка работа, заложете на по – високия клас процесор – i5.

Твърд диск

За лаптоп, който ще ползвате за офис работа или обучение ви е необходим твърд диск с по – голямо пространство, където да запазвате информацията си. Препоръчваме ви хард драйв с най – малко 256GB дисково пространство.