Лаптопи втора ръка 2 ядра

Showing 1–15 of 57 results

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи с 2-ядрен процесор

Лаптопи с 2-ядрен процесор Това е процесор (CPU) с два чипа или \\\\\\\\"изпълняващи ядра\\\\\\\\" в една и съща интегрална схема. Всеки процесор има свой собствен кеш и контролер, което му позволява да функционира ефективно като едноядрен процесор. Но, тъй като двата процесора са свързани помежду си, те могат да изпълняват операции до два пъти по-бързо, в сравнение с възможностите на един процесор. Погледнато назад в времето, Intel преминава през дълъг път, за да усъвършенства двуядрените си процесори. Ако преди тези процесори са можели да поддържат цялата система и цялото натоварване от леки и тежки програми, дори и най – новите игри за тогава, с много висока производителност, то сега повечето от тях (същите поколения процесори) могат да ни стигнат дотолкова, доколкото да си пуснем филм и да сърфираме в нета. Но нека споменем някои от тях.

Intel Celeron

До ден днешен това е едно от най – нискобюджетните решения за процесор. И до сега, независимо от новите поколения, това си остава линия двуядрени процесор (с изключение на няколко четириядрени модела). Тъй като това е процесор за нисък клас лаптопи, той ще ви свърши работа за интернет браузване и някои леки програми, като например MS Office.

Pentium

Pentium е много добре позната линия процесори. Тази линия предлага няколко различни серии процесори, както двуядрени, така и четириядрени. Pentium се счита за по – висок клас от Celeron. Но и той като Intel Celeron е с по – ограничени възможности, които, обаче, могат да задоволят ежедневните ви нужди без проблем.

Intel Core Duo / Intel Core 2 Duo

Тези линии се разработват по – скоро, след Pentium, като съответно са започнали да превъзхождат премиум линията тогава. Тези процесори имат по – голям кеш и са по – бързи. Достатъчно добри са, с подходяща комбинация от други хардуерни комбинация, за развлечения (интернет, мултимедиа и др.), както за леки офис приложения и други леки програми. Разбира се, във всички варианти, изброени до сега, производителността на лаптопа ви зависи много и от другите елементи в конфигурацията и най – вече RAM паметта.

Intel Core i3

Core i3 е най – ниският клас от премиум линията на Intel „i“. Макар да са двуядрени, моделите на Intel Core I3 са със специална технология, която се нарича hyperthreading. Тя позволява на процесора да работи като 4 – ядрен, защото може да включи и две допълнителни виртуални ядра. В правилна конфигурация с другите хардуерни компоненти, този процесор може да се окаже всичко, от което имате нужда. Новите поколения i3 може да поддържат и сравнително тежки програми като PhotoShop или такива за видеообработка. Когато избирате процесор е много важно да проверите поколението на модела и какви са неговите възможности, защото, например, един по – нов модел Pentium може да бъде в пъти по – мощен от един по – стар Core i3.