Лаптопи втора ръка марка dell

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи Dell

Лаптопи Dell Историята на Dell започва да се пише през 1984г., когато Майкъл Дел, все още студент, основава компанията в Тексас, САЩ. През следващите близо 20 години Dell запазва челни места по продажби, въпреки че става все по-трудно, имайки предвид конкуренцията – Lenovo, Acer, Asus. Заради започващата финансова криза в края на 2007г., както и създаването на първия таблет от Apple в допълнение, Dell губи голям процент от продажбите си на компютри и лаптопи. Поради тази причина им се налага да разширят продуктовата гама. Компанията започва да произвежда телевизори, монитори, суичове, клавиатури, принтери и др. След 2007г. Dell са изправени пред сериозни затруднения и се налага да затворят няколко завода по света и да закрият много работни места. Дори взимат заем от 2 млрд. долара, за да останат на пазара. След като кризата, в която се намират, преминава през 2013г., Dell си стъпват на краката и набират такава скорост, че в момента са в топ три в класациите за най-продавана марка компютри и лаптопи. Компанията създава няколко линии лаптопи, предназначени за различния тип потребление. Основните са:  Latitude, Precision, XPS, Inspiron, Alienware.

Линия Latitude

Latitude е линията, която предлага бизнес клас лаптопи. Нейни прeки конкуренти са линиите ThinkPad на Lenovo, EliteBook на HP и TravelMate на Acer.  Особеното при тази линия е, че, за разлика от други линии, където един и същи модел може да има различни спецификации, заради различни компоненти, Latitude обикновено запазва идентични компоненти при всички модели. Този дизайн е предназначен да опрости поддръжката на тези лаптопи в големите корпорации, позволявайки лесното сменяне на компонентите между моделите.

Основни Latitude серии

  • Latitude 3000 – Бюджетно решение, подходящо за образователни цели и работа в домашна среда.
  • Latitude 5000 – основната серия, предпочитана от масовото потребление
  • Latitude 7000 – най – висок клас ултрабуци

Линия Precision

Всъщност това е серия на линията Latitude, но се води като отделна линия, тъй като говорим за съвсем различен клас лаптоп, а именно – работна станция. Тези лаптопи са изключително мощни и дори могат да служат като сървъри сами по себе си. В новите модели на Precision, по подобие на машините на Lenovo от линията ThinkPad, е включен и бутон в средата на клавиатурата, който да управлява курсора на екрана. Подходящи за сложни и тежки бизнес програми, 3D моделиране, компютърни графики и други. Предлагат се на високи цени, заради качеството, което предлагат.

Линия Inspiron

Линията лаптопи Dell Inspiron е представена през 2000 г. като ориентирана към потребителите такава. Ценовата й категория я прави достъпна за широката общественост. Основни преки конкуренти са лаптопите от линиите Acer Aspire; Asus Transformer, VivoBook and Zenbook; HP Pavilion and Envy; Lenovo IdeaPad; Toshiba Satellite.

Основни серии

  • Inspiron 3000 – бюджетно решение за интернет и развлечения
  • Inspiron 5000 – среден клас, за работа с леки програми
  • Inspiron 7000 – висок клас, за по-тежки задачи
  • Inspiron Gaming Series (Pandora) – за гейминг

Линия XPS

Лаптопите от тази линия са премиум устройства, предлагащи изключително високо качество на не ниска цена. Моделите на XPS редовно влизат в челните десетки за най-добри лаптопи през годините. Те са леки, бързи, ултра-преносими, мощни, издръжливи и с батерии, които няма да ви предадат много часове. 13 - и 15 – инчовите модели са сред най – предпочитаните от потребителя.

Линия Alienware

Alienware е най-разпознаваемото име в геймърския свят и все още е сред най-купуваните лаптопи сред хардкор геймърите.