Лаптопи втора ръка марка acer

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи Acer

Компанията Acer е основана през 1976г. в Тайван под името Multitech. 11 години по – късно (1987г) е преименувана на Acer. Продуктовият спектър, който предлагат, обхваща компютри, лаптопи, таблети, телефони, монитори, устройства за прехвърляне и запазване на информация, сървъри и периферни устройства. Acer също така продава геймърски лаптопи, компютри и аксесоари под марката Predator. В началото на 2000-те, Acer реализира нов бизнес модел, превключващ от производство към дизайн, търговия и дистрибуция на продукти, докато производствените процеси се извършват от други фирми производители. 2007 г. Acer купува Gateway в САЩ и Packard Bell в Европа и се превръща в номер 3 в света доставчик на компютри и номер 2 за преносими компютри. През 2015 г. Acer е шестият по големина производител на персонални компютри в света. В момента, в допълнение към основния си бизнес в областта на IT продуктите, Acer има и нов бизнес, който се фокусира върху интегрирането на Cloud услуги и платформи, както и разработването на смартфони и носими устройства. В сферата на дизайн и производство на лаптопи, Acer отличава 5 основни линии – Acer Aspire, Acer Swift, Acer TravelMate, Acer Nitro и Predator. Те са насочени съответно и за различния купувач – за масовия потребител - бюджетни решения и ултрабуци висок клас, за бизнес ориентираните и професионалистите, също както и за геймърите.

Линия Acer Aspire

Това е линия насочена изцяло към масовия потребител и е подходящ за обикновени ежедневни дейности – интернет, филми, музика. В зависимост от конфигурацията на модела, устройството може да се справи и с много по-тежки програми – такива за аудио, видео или фотообработка. Основните конкуренти на Acer Aspire са моделите от същия клас – Asus Transformer Flip Book, VivoBook, Zenbook, Lenovo IdeaPad, Dell Inspiron, XPS, HP Pavilion и Envy. Поради различните серии лаптопи, подходящи за всякакви нужди и бюджет, Aspire е най – предпочитаната и продавана линия на компанията.

Линия Acer Swift

Това са модерни и стилни ултрабуци предназначени за потребители, чиито основни изисквания са лекота, мобилност и издръжливост на батерията. Макар отново ориентирани към масовия потребител, а не към бизнеса, тази линия на Acer се предлага на висока цена. Основната конкуренция е HP Spectre, Dell XPS, Asus Zenbook, Apple MacBook, LG Gram и Samsung Notebook. Типично за ултрабуците Swift е теглото им – около 1 кг, тънките рамки около екрана и издръжливостта на батериите – около 9 часа.

Линия Acer TravelMate

TravelMate са лаптопи насочени към бизнеса и към професионалистите, които имат нужда от мощни машини, които без проблем да могат едновременно да извършват много дейности. Основната конкуренция на тази линия са лаптопите от същия бизнес клас на други марки – Lenovo ThinkPad, Dell Latitude, HP EliteBook, Toshiba Tecra и Portege.

Линия Predator

Predator е бранд за геймърски лаптопи, компютри, таблети и хардуер, собственост на компанията Acer. Поради доказаното си високо качество, тази линия лаптопи са сред най – продаваните геймърски машини в световен мащаб. Основна конкуренция са лаптопите от сериите Alienware и Razer.

Линия Acer Nitro

Тази линия лаптопи са бюджетното решение на Acer за гейминг потребителите. Те не са премиум продукт като линията Predator и поради тази причина се предлагат на по – ниска цена. Компанията Acer предлага и други линии лаптопи подходящи за различните нужди – 2 в 1, Chromebook и др.