iZone.bg

Компютри втора ръка с вградена видео карта

 1. Компютри втора ръка с вградена видео карта
Резултати 3

Покажи по

9
18
27
36

Цена

Марка

Модел

Вид процесор

Модел процесор

Процесорни ядра

Рам

Вид рам

Видео карта

Твърд диск

Вид кутия

Клас

Сортирай по:

Популярни
Последно добавени
Най-евтини
Най-скъпи
Промо
IZONE.BG - Купи реновирана техника на изплащане с 0% лихва!
Lenovo Thinkcentre M93p
- 13 %
12 месеца гаранция
Безплатна доставка
0% лихва
 • Intel Core i7-4770, 3.4GHz
 • 16GB DDR3
 • 240GB SSD
 • NVIDIA GeForce GT 730
 • Mid Tower

309 лв. 269 лв.

Lenovo THINKSTATION P500
- 12 %
12 месеца гаранция
Безплатна доставка
0% лихва
 • Intel Xeon E5-1650 V3, 3.5GHz
 • 8GB DDR4
 • 500GB HDD
 • NVIDIA Quadro K4200
 • Mid Tower

499 лв. 439 лв.

IZONE Gaming PC 2024
- 6 %
36 месеца гаранция
Безплатна доставка
0% лихва
 • Intel Core i9-14900K, 5.8GHz
 • 32GB DDR5
 • 1TB NVMe
 • NVIDIA RTX 4070
 • Mid Tower

4699 лв. 4399 лв.

Повече за нашите продукти

Компютри с вградена видео карта

Компютри с вградена видеокарта

Вградената видео карта е графичният процесор (GPU), който е вграден в същия чип като централния процесор (CPU). Една вградена видео карта (GPU) не използва собствена RAM; вместо това използва паметта на системата. Така че, ако имате компютър с 4 GB оперативна памет, видеокартата може да използва някъде между един и пет процента от наличната памет за графична обработка. Разбира се, този процент варира в зависимост от поставената задача, особено ако са включени много програми и прозорци в браузера или играете.

Предимството на интегрираното устройство е, че е по-евтино, което от своя страна означава по-евтин компютър. Вградената графична карта генерира много по-малко топлина от външната видео карта и използва значително по-малко енергия, което подобрява живота на батерията.

Интегрираните видео карти са идеални за хора, които извършват ежедневни задачи с неспециализиран, тежък софтуер. Това включва гледане или редактиране на видеоклипове, 2D игри и обща текстообработка. Такива дейности не са интензивно графични, така че видеокартата от нисък клас е идеална. Това не означава, че няма да можете да играете 3D игри, но ще трябва да намалите настройките на графиката или ще изпитате забавяния по време на играта.

Вградената видео карта има няколко предимства пред външната. Тя е малка, енергийно ефективна и по-евтина от външната графична карта. Интегрираните графики имаха лоша репутация, но това се промени много през последните години.

Сега е достатъчна добра за ежедневни общи задачи, включително някои игри и дори 4K видео, но все още се бори в някои области. Видео картата не е подходяща за възпроизвеждане на най-новите игри от висок клас или за работа с графични програми.

Друга важна забележка е, че видео картата споделя паметта с основната системна памет. Повечето съвременни процесори имат вградена видео карта. В компютрите, които също така имат и външна графична карта, софтуерът ще превключва между двете автоматично. Системата ви ще се опитва да балансира производителността и ефективността.

Тези видео карти най-често се използват като единствената опция за устройства, където компактният размер е приоритет, като лаптопи, таблети и смартфони. Можете също така да ги получите с по-нискобюджетни настолни компютри.

Водещите компании, които произвеждат вградени видео карти са Intel, AMD и Nvidia, но само последните две произвеждат и външни видео карти от много висок клас.

Тъй като вградените видео карти са интегрирани в силикона на дънната платка, където общото захранване и охлаждане са важни критерии, те не могат да бъдат толкова големи и мощни, колкото външните видео карти.

Ползите от интегрираната графика - като размера на устройството и по-дългия живот на батерията , може да наклонят везните при избор между външна и вградена видео карта. Тя е достатъчна за повечето програми на Adobe. Ако процесорът ви е по-нов модел, видео картата към  него ще може да обработва и 4K видео.

Intel HD Graphics и Iris включени в разлините модели и линии на по-новите поколения Intel процесори са с подобрени характеристики, което означава, че могат да се справят с много тежко графично натоварване. Но добрата производителност на системата ви, зависи от комбинацията на хардуерни елементи в конфигурацията.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.