iZone.bg
Съвети

На коя марка компютри за офис да се спрем и защо?

от Георгиос Стамос 21 мин. за прочитане
  1. На коя марка компютри за офис да се спрем и защо?

Въпреки че разполагаме с разнообразни устройства, които да ни помагат в офис задачите, ролята на настолния компютър все още си остава незаменима. На пазара ще откриете разнообразие от офис компютри с различни спецификации и от различен ценови клас. Можете да избирате от компактни и опростени модели на евтини цени до специализирани такива, предназначени за широк набор от дейности.

1666212760_L3PwQ8gwjTn6XEEw_NiSZ2cgBTFnVCUYpVtw_0

Поради разнообразието от модели офис компютри доста хора се объркват  избора си на компютър за работа. Изборът на компютър за работа наистина е важен предвид факта, че ще го ползваме често и той трябва да ни предлага надеждност и прецизност.

От неговото качество зависи оптималната  производителност в нашата дейност, както и възвръщаемостта на стойността, която сме заплатили за него. Марките офис компютри, които ще ви представим са подходящи както за работни дейности, така и свободно време.

За да направите правилен избор на компютър за офис е необходимо да определите точно за какъв тип работа ви е необходим.

1666212760_O8HK4orEsSOhmcQM_g7MKDRMkzb2QFOUs2CR_1

Можете да изберете компютър с основна конфигурация за офиса или компактен лаптоп за работа, който да пренасяте лесно от офиса у дома.

Процесорът и дънната платка са едни от основните неща, на които да обърнете внимание при избор на компютър за работа.

Тъй като всички компоненти са свързани към нея, дънната платка се препоръчва да е с добро качество. Това ще ви позволи в бъдеще да ъпгрейдвате компютъра.

Що се касае процесора, то трябва да обърнем внимание на серията, поколението, броя на ядрата и тяхната честота на работа.

RAM паметта е друг важен компонент за един офис компютър. За офис компютри се препоръчва да бъде поне 4 GB. Въпреки че тя увеличава цената на самия компютър, благодарение на RAM паметта се дължи и производителността на компютъра, и по-специално при игра на видео игри или извършване на много задачи едновременно. DDR4 SDRAM е един от най-добрите видове RAM карти на пазара.

Видео картата също е важен компонент. Ако работата ви включва графичен дизайн, то изберете компютър  със специална  Nvidia или AMD видео карта. А GeForce и Radeon предлагат един още по-висок клас.

1666212760_nEKLJXqkq7b7EhKx_3nPCmFDfmkKk0e1Ugf7_2

По отношение на монитора, то неговият размер зависи от типа на задачите ви. За ежедневни офис задачи Full HD екран би бил добро решение. Ако пък смятате да ползвате компютъра през свободното време за филми и игри,  то 4K е един добър вариант.

1666212760_FhgTrOAYHOlNbRkv_ECGHShHaPZvPybCxKwM_3

Топ марки офис компютри и техните особености, предимства и недостатъци

Dell

При офис компютрите на Dell ще откриете съчетание от производителност и функционалност.Това ги прави подходящи не само за офис работа, но и могат да бъдат семейни компютри. Офис компютрите Dell предлагат добра мощност в работата с повечето офис приложения за своя ценови клас, дори и да не разполагат с най-мощния хардуер.

Друго тяхно предимство е характерната им черта да включват всичко необходимо, от което ще се нуждае човек в офиса.  Dell предлагат готови компютърни конфигурации, които включват уеб камера, вградени говорители, Wi-fi безжичен достъп, което изключва нуждата от употреба на кабели.

1666212761_rREzGB3P5eGbWWKm_1xm8m5B3pA1uCVqa3Lb_4

Наличните опции за свързване са HDMI, Ethernet, 4-в-1 четец за карти памет, USB 2.0 и 3.0 портове, Bluetooth 4.0. Някои от технологичните характеристики на компютрите от марката са 256 SSD твърд диск, 8 GB RAM, Intel Core i3  от 2.1GHz.

Някои от моделите компютри са с Full HD 1980x1080 монитор с 28-инча. Характеризират се с компактен дизайн, който улеснява тяхното пренасяне.

1666212761_l6R0BpNsEfS0NTZD_0aT2Q8SIpaMUCZXJY1q_5

HP

Настолните компютри за офис на HP предлагат отлична графика. А благодарение на елегантния и красив дизайн, те се превръщат в отлично допълнение към офис интериора. С компоненти като процесор Ryzen, видео карта AMD Radeon, 16GB RAM памет и 512GB SSD диск настолните компютри на марката ви дават производителността, от която се нуждаете.

Acer

Acer e един пример за бързо развиваща се компания за компютърни технологии. Компютрите на марката са доказателство за това със своята бързина и качество.

Те предлагат съчетание от добра производителност и достъпна цена, което е залог за световния успех на марката. Някои от технологичните спецификации на компютрите от марката са процесор Intel Core i8 2.9 GHz, 512 GB SSD диск.

Някои от моделите настолни офис компютри на марката се предлагат без монитор, който се закупува отделно.

1666212761_UmlbejeMccnB10mE_KoINf7mA0pYWsUOMiqL_6

Apple

Компютрите на Apple се характеризират с минималистичен дизайн, както и лесен начин на ползване за потребителя. Някои от моделите настолни компютри от марката се предлагат с 27-инчов дисплей и 5K резолюция.

Apple предлага и модели офис компютри с 6-ядрен процесор, който несъмнено осигурява отлична скорост в изпълнението на офис задачите.

Asus

Още една марка, с която няма да сгрешите, ако си търсите надежден компютър за офис работа. Технически характеристики при някои от моделите като процесор Intel Core i5 и 8GB RAM памет гарантират гладко изпълнение на всякакви офис задачи. А мониторите от 27 инча предлагат отлични цветове на картината и детайли. 1666212762_ICrv55vkygGiA8Do_FvtBbR90if7Fvm6cbIt_7

Дизайнът на офис компютрите Asus е тънък и лек, което позволява лесното им пренасяне. А при някои Asus  модели дизайнът наподобява малко този на Apple iMac.

PIC

За тези от вас, които търсят мощен компютър, с който да изпълняват ефективно офис задачите си, както и да играят любимите си видео игри през свободното време  с безкомпромисно качество, PIC Game Ultimate е една чудесна опция.

Марката предлага геймърски компютри, които освен за игри могат да се използват и за офис проектите.Добър избор са за обработка на снимки, видео и графичен дизайн.

Някои от техническите характеристики на моделите компютри са 8-ядрен процесор Intel Core i7 от 3 GHz, 16 GB RAM памет, видео карта Nvidia GeForce RTX, 6GB и 1 TB твърд диск.  Други особености са Free DOS операционна система , множество  USB 3.0 портове

Lenovo

Lenovo предлага компютърни конфигурации за офиса с отлично съотношение между цена и качество.

Техническите характеристики включват процесор Intel Core i5 от 4.1 GHz, 8GB DDR4 RAM, 512 GB SSD твърд диск, мощен софтуер, с чиято помощ компютърът възпроизвежда най-новите програми. Някои от моделите на марката имат интегрирана видео карта Intel UHD Graphics.

Офис компютрите на Lenovo са подходящи за обработка на снимки и видеа, а със своя стилен и семпъл дизайн се вписват в интериора на всеки офис.

1666212762_OhoUe1KSJB24gYpt_VOD7HR1WysRzXhapDr4_8

Полезни съвети при избор на компютър за офиса

При избор на компютър за работа трябва да вземете някои фактори под внимание. Определете какъв вид компютър искате за офиса- настолен десктоп или лаптоп. Важно е той да съответства на вашите изисквания за удобство и функционалности в офис работата.

Десктоп компютрите си остават предпочитана и изпитана опция за служебния или домашния офис. Ако в работата ви често се налага да използвате тежък софтуер, то десктоп компютърът е добра опция за вас. Но все пак изборът зависи от вашите лични предпочитания.

Едно от основните предимства на десктоп компютрите е, че са сравнително по-евтини от лаптопите и са с по-дълъг експлоатационен живот.

Настолните компютри предлагат висока производителност по отношение на офис дейностите. С тях можем да се справим както с основни офис задачи, така и с такива, които изискват повече компютърна мощност като програмиране, видео обработка, графичен дизайн.

Нека да разгледаме различните видове desktop компютърни системи за офис

Компютри

Tower

Към този вид спадат всички настолни компютри със стандартни размери. Tower е най-разпространеният вид desktop компютър, който е част от работния компютърен  арсенал на всеки офис или дом. 1666212762_F8dA7z3TLbcuC9rr_9qjHZvB4crbIGojmtXe_9

Small Form Factor (SFF)

Десктоп компютрите от този тип наподобяват Tower десктоп компютрите, но са по-малки. Поради компактния си дизайн са добър избор за тези от вас, които нямат много място в офиса или у дома, където да поставят обемна компютърна конфигурация.

All-in-One

Този тип компютърни конфигурации предлагат обединени в едно хардуерни компоненти, монитор/дисплей. Примери са MAC и Windows. Марките, които създават подобни компютри , са Apple, Dell, Lenovo. Недостатък на десктоп компютрите е, че не са много компактни за преместване.

Лаптопи

С докинг станция

Лаптопите с докинг станция са подходящи за тези от вас, които съчетават работата си вкъщи с други дейности свързани със свободното време. Едно от предимствата на лаптопите за работа е, че позволяват опции за ъпгрейд.

Лаптопите  с докинг станция могат да бъдат свързани към монитор, мишка и клавиатура, с което се превръщат в настолни компютри.

1666212762_0eyW44V4GZqNLe9P_FplxPyR8aAtL0iHarF3_10

Недостатъкът на лаптопите е, че не са особено удобни за продължителна работа.

Дизайнът на лаптопите е компактен, но точно поради тази причина продължителната работа на лаптоп води до деформирана позиция на тялото и това съответно има негативно въздействие върху врата, гърба, китките и раменете. Когато става въпрос за компютър за работа, доброто съотношение между цена и качество е едно от основните неща, които да търсим.

1666212762_YvgZqpOlNdvHdEIM_z8TWyPZbxEacNDFnQuv_11

Важно е да вземем някои важни елементи под внимание, като например процесор, видео карта, хард диск,RAM памет, резолюция на дисплея.

Почти всички модели лаптопи с докинг станция, които можете да намерите на пазара, биха ви свършили работа за офис дейности. Ако работата ви е свързана с обработка на дизайн и видеа или друга креативна дейност, то е добре да инвестирате в лаптоп с мощен хардуер.

1666212763_sgUVQ4jbuUd6VHPt_2BcbCJUHvEvw6FWUWxq_12

 

Монитор

 Без значение дали ще изберете настолен компютър или лаптоп за офиса, мониторът е от значение. Той трябва да ни осигурява бърза и ефективна работа. За офис работа се препоръчва монитор до 24 инча и с Full HD резолюция.

На пазара за монитори можете да откриете както стандартни монитори, така и бизнес клас.  Когато става въпрос за работа мониторите от бизнес клас са по-добър вариант в сравнение със стандартните монитори.

Те могат да се регулират по височина, което спомага за поддържането на по-добра стойка при работа на съответния компютър, което осигурява и по-голям комфорт.

Автор на статията

Георгиос Стамос

🙂

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.