iZone.bg
Новини

Броени часове до премиерата на Windows 8

от Георгиос Стамос 4 мин. за прочитане
  1. Броени часове до премиерата на Windows 8

Повечето ревюта на специалисти и независими блогъри са положителни и сочат, че новият продукт на Microsoft Windows 8 представлява следващата революциoна стъпка в технологията на операционните системи.

Първата промяна, която се забелязва с просто око, е новата и уникална визия на потребителския интерфейс, наречена Modern UI или Windows 8 UI.

Накратко сме описали петте основни предимства на Windows 8, съпоставен с неговия предшественик Windows 7.

1. Време за старт на системата

Времето, за което операционната система достига работен режим е намалено. Това се дължи на по-доброто разпределение на ресурсите, ползвани от приложенията и хардуерните устройства.

2. Иновативен и динамичен десктоп

Интерфейсът на Windows 8 е първото нещо, което ще видите след стартиране на Windows 8.

Modern UI осигурява интуитивен достъп до приложенията. Това улеснява максимално боравенето с устройства, ползващи тъчскрийн технологията, като таблети и смартфони.

източник изображение: Within Windows

“Координатната мрежа” на използваните от вас програми може да бъде аранжирана много бързо и лесно според вашите предпочитания.

Най-полезното нововъведение е изобразяваната от Windows 8 информация в реално време за случващото се в различните приложения. Например – може да се информирате за температура в определен град без да е нужна активация на приложението. Същото се отнася и за навременната сигнализация за наличието на нов e-mail.

 

3. Подобрена функция търсене

В Windows 8 липсва Start Menu. За да намерите необходимата ви информация просто трябва да изпишете “anything” или “всичко” на кирилица, за да се появи полето за търсене.

източник изображение: JaisonYR)

Потенциалът на търсачката е подобрен. Тя намира съвпадащите файлове мигновено.

Опция е и търсенето на файлове “вътре” в приложенията, което е ползотворно при интензивна работа с e-mail.

 

4. Windows To Go

източник изображение: Engadget

 

Windows To Gо може би е най-полезната опция в новата версия. С нея потребителят има възможността да направи пълно копие на ОС – нейните настройки, тапети и файлове, използвайки “флашка”. По този начин инфектираната от вирус или “крашната” ОС може да бъде съживена само чрез пъхане на флаш памет в USB порта, вследствие на което компютърът ще възстанови Windows 8 с последно запазените от вас настройки.

 

5. Windows Live синхронизация

Подобно на Windows To Go новата операционна система осигурява възможност да се логнете на всяко PC, ползващо Windows 8, и да инсталирате вашите персонални настройки, посредством вашия личен “Live ID”.

източник изображение: Windows 8

Базовата разлика между Windows To Gо и Windows Live се изразява в това, че второто приложение запазва само основните настройки и информация, налични на вашия компютър, докато Windows To Gо прави пълен back up на  системата.

Официалната премиера на Windows 8 е утре, 26-и октомври, като Microsoft ще представи и своя първи таблет.

aвтор:

 

Автор на статията

Георгиос Стамос

🙂

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.