Лаптопи втора ръка за лесно пренасяне

Showing 1–15 of 30 results

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи за лесно пренасяне

Лесно – преносимите лаптопи внасят удобство и практичност в ежедневния ни живот. Лаптопите от тази категория са едни от най – предпочитаните устройства сред масовия и бизнес ориентиран потребител. Наблюдава се тенденция, в която производителите на лаптопи да създават своите устройства, независимо дали нисък или висок бизнес клас, според характеристиките определящи тази категория лаптопи.
  • Тези модели не са предназначени за геймърите, също както и за хора работещи с тежки професионални програми за 3D моделиране и проектиране.
  • Ценово могат да варират от 200лв до над 1000лв.
  • Двете основни характеристики за лесно – преносимите  лаптопи е те да са тънки и леки.
Лесно – преносимите лаптопи могат да се разделят условно на три вида:
  1. Ултрабуци – между 11 инча и 13 инча;  по – тънки от 2.5 см.; по – леки от 1.5 кг.
  2. Преносими – между 11 инча и 13 инча; по – тънки от 3 см.; между 1 кг. и 2.5 кг.
  3. Тънки и леки – между 11 инча и 15 инча; по – тънки от 3.5 см.; между 1.8 кг. и 3 кг.
Други характеристики типични за лесно преносимите лаптопи.

Батерия

Поради естеството на ползване на ултрабуците, издръжливостта на батерията е едно от най – важните условия, по което купувачът избира този тип машина. Тя трябва да може да издържа минимум 5 часа преди повторно зареждане. Средният живот на батерията на новите модели лесно – преносими лаптопи е около 7 часа.

Твърд диск

Тъй като това е малко и леко устройство се предполага, че то ще бъде навсякъде с вас. Поради тази причина, за да не носите допълнителен външен хард диск с вас, тези лаптопи се предлагат с от 128GB чак до 1TB пространство за съхранение на файлове.

Размер на екрана

Стандартният размер за ултрабуци е 13 инча, въпреки че бизнес ориентираният потребител би се насочил към преносим лаптоп с размер 14 – 15 инча. Резолюцията и анти отбляскващото покритие на екрана е също от съществена важност, тъй като се предполага, че ще ползвате машината в затворени пространства, както и навън, при различна светлина.

Процесор

Масово, предлаганите устройства от тази категория ползват процесори от семейството на Intel Core. Решението дали ще купите преносим лаптоп с i3, i5 или i7, зависи само от вас, от вашия бюджет и за какво ще ползвате устройството.