Лаптопи втора ръка за интернет

Showing 1–15 of 54 results

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи за Интернет и леки програми

Лаптопите, предназначени за интернет и леки програми се водят нисък клас устройства. Поради спецификациите, които не дават възможност да се работи с голяма част от по – тежките програми, тези лаптопи са таргетирани за определена група хора. Хардуерните компоненти са от нискобюджетна категория, което прави тези лаптопи евтини и напълно достъпни за всеки. Тези модели са чудесно решение за деца, както и за хора, които не държат да ползват лаптопите си за нещо повече, освен интернет. Но какви са типичните характеристики за този тип лаптопи?

Процесор

Най – често срещани са двуядрените процесори и най – вече, по – старите модели на двуядрените процесори Intel Core 2 Duo, Celeron и Pentium. Тези два факта (това, че са двуядрени, както и това, че са по – стари модели), предопределят бързината и мощността на лаптопа. Поради тази причина, производителността на машината ви ще е с ниски нива.

RAM памет

RAM паметта е другия основен фактор, от който зависи гладкото изпълнение на задачи от системата ви. Поради ниската си цена, тези лаптопи обикновено се предлагат само с 2GB RAM памет. Но за целите, за които ще го купите, ако те са сърфиране в интернет, социални мрежи и имейли, 2GB RAM ще са ви достатъчни. Но знайте, че ако натоварите машината с много отворени прозорци, заредени Word документи, включен музикален плеър е възможно да изпитате забиване на системата. Това е най – поправимото. Винаги може да добавите още RAM памет, ако сте готови да надградите. Ако, все пак, сте решили да ползвате тези лаптопи и за гледане на филми, трябва да ви предупредим, че повечето конфигурации на лаптопи от тази категория не са достатъчно добри, за да може да изгледате или дори, в някои случаи, да заредите филм с HD качество.

Твърд диск

Големината на хард диска обикновено не е от значение за потребителя на такъв лаптоп. Поради тази причина, те са предлагат с малко дисково пространство, вариращо от 80GB до 120GB. Тази категория лаптопи е най – подходяща за сърфиране в интернет, Skype, социални мрежи, MS office и други леки програми. При нас тези лаптопи се предлагат обикновено на цена от 150 лв. до 300 лв.