Лаптопи втора ръка за масови игри

Показване на всички 2 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Геймърски лаптопи

Макар сред геймърското общество настолните компютри все още да са на пиедестал, специализираните лаптопи се превръщат във все по – предпочитан избор, поради тяхната мобилност. Когато избират такъв лаптоп, геймърите не търсят типичните за този тип устройства спецификации, а за мощност и конфигурации присъщи за настолен компютър. Друго основно правило при избор на преносим компютър за игри е това, колко години тези машини ще са адекватни за ползване спрямо ново-излизащите игри.

Важни спецификации:

  • Добро GPU – това е най – важният компонент за конфигурацията.
  • Възможност за надграждане на RAM памет
  • Бързина и резолюция – 4К екраните са по – бавни
  • Подходяща клавиатура
  • Издръжливост на батерията

GPU

Докато някои игри могат да използват само CPU, по-голямата част от тях все още са свързани с GPU, така че това е едно от най-важните решения, които трябва да вземете при закупуването на геймърски лаптоп. Някои устройства използват AMD GPU, но в момента по-голямата част от тях разчитат на графичните процесори (GPU) Nvidia GeForce GTX серия 10.
  • Игри, работещи с ниски спецификации – много от игрите не изискват най-високите конфигурации и тръгват безпроблемно с GPU GTX 1050
  • Видео карта, работеща с по-голямата част от игрите – GTX 1060 е подходяща за повечето игри, също така и покрива минималните изисквания за виртуална реалност.
  • Виртуална реалност и най – високи характеристика – видео картата GTX 1070 може да работи с всяка възможна игра. GTX 1080 пък е най – мощният видео процесор за виртуална реалност и всякакви специални ефекти.
Освен GPU, другите важни компоненти, на които трябва да обърнете сериозно внимание, когато избирате геймърски лаптоп са CPU, RAM памет и твърдия диск.

CPU

Тъй като процесорите обикновено не могат да се надграждат, изберете точния, тъй като ще вземете решението само веднъж. Най – подходящите процесори са Intel Core i5 8th Gen, Intel Core i7 8th Gen, четириядрени и шестядрени процесори.

RAM

Тъй като RAM паметта е компонент, който може да се подменя, тук може да се съобразите с вашия бюджет и да надградите хардуера на по – късен етап. Минималният препоръчителен параметър за RAM паметта е да е 8GB. Ако бюджет ви е по – голям изберете 16GB.

Твърд диск

HDD или SSD? Някои по – нискобюджетни геймърски лаптопи се предлагат само с HDD, но повечете такива устройства сега предлагат комбинация и от двата диска. Ако може да си го позволите, изберете по-бързия 7,200 rpm HDD пред 5,400rpm HDD. 2TB хард диск е по-подходящ за по-големите игри.

Екран

Големината на екрана е въпрос на лични предпочитания. Най – купувани са 15 и 17 – инчовите лаптопи. Що се отнася до резолюцията, никога не взимайте нищо под 1920 x 1080. Ако сте с видео карта GTX 1070 или GTX 1080 може да си позволите 4K екран. Препоръчваме ви да не купувате лаптоп с тъч – скрийн екран, тъй като това сериозно ще повлияе на издръжливостта на батерията.

Модели геймърски лаптопи

Едни от най – утвърдените и продавани марки на геймърския пазар са Alienware на Dell, Razer, Asus Republic Of Gamers (ROG), Predator на Acer, HP Omen и Lenovo Legion.

Батерия

Не разчитайте много на издръжливост на батерия. Който и модел лаптоп да ползвате, батерията ще може да издържи не повече от два часа.