Лаптопи втора ръка 4 ядра

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи с 4-ядрен процесор

Докато до скоро двуядрените процесори (CPU) бяха на почит, сега 4 – ядрените такива се приемат за стандарт. Четириядреният процесор има четири ядра за обработка в един единствен чип. Той е подобен на двуядрен процесор, но има четири отделни процесора (а не два), които могат да обработват инструкции едновременно. За разлика от двуядрените процесори, четириядрените могат да генерират много по – висока производителност без да се нарушава скоростта на процеса на обработка.


Тъй като в днешно време тези процесори са масово разпространени и могат да се намерят в конфигурациите на лаптопи от най – нисък до най – висок клас, цената им е достъпна за по – голямата част от потребителите.4 - ядрените процесори без никакви проблеми могат да се справят с всяка една поставена им задача като се започне от интернет сърфиране, мине се през PhotoShop и други тежки програми, та се стигне до гейминг. Разбира се, това може да се случи само в комбинация с други подходящи хардуерни компоненти (RAM, GPU).

Най – използваните четириядрени процесори, които могат да бъдат видяни в характеристиките на почти всеки лаптоп са Intel Core i5 и Intel Core i7.
  • Intel Core i5 – за по – масов пазар. Процесорът Intel Core i5 е сред най – продаваните CPU, тъй като мащабът на дейности, които може да се извършваш с него е много обширен. С достатъчно RAM памет стига дори и за лек гейминг.
  • Intel Core i7 – висок клас; за професионалисти и бизнес ориентирания потребител. Intel Core i7 пък от своя страна е процесорът, с който наистина може да свършите всичко – от най – леките до най – тежките програми. За това този CPU е предпочитаният избор сред хората, които работят с професионални и тясно специализирани програми.
По – новите модели четириядрени процесори се усъвършенстват с всяка нова серия. В момента моделите са много по – енергоспестяващи и щадящи батерията, с почти 20% по – пестящи в сравнение с първите поколения от преди години. Когато избирате четириядрен процесор най – важно е да проверите от кое поколение е моделът и какъв е неговият капацитет. Също така важно условие при избора ви трябва да стои въпросът за какво точно ще ползвате лаптопа си. Може да се окаже така, че искате да вземете модел с i7, но дейностите, които ще извършвате, да са свързани с много по – малка мощност и да не може да разберете всъщност, какъв е истинския капацитет на този модел.