Лаптопи втора ръка от 600 лв до 799 лв

Показване на всички 7 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи от 600 лв. до 799 лв.

Тази категория лаптопи втора употреба са професионални машини от бизнес клас. Те са с едно ниво над средния, потребителски клас, но са в началното ниво на бизнес класа. Тук влизат модели от бизнес линиите на големите брандове като HP Elite Book, Dell Latitude, Fujitsu LifeBook, Lenovo ThinkPad и др. Макар това да са устройства от топ сериите на IT компаниите, това което ги отличава от моделите от същите линии, но на по – висока цена, са техните характеристики. Но по – ниски спецификации или не, когато говорим за лаптопи от линиите бизнес клас, трябва да знаем, че става въпрос за най – добрите машини на пазара. Лаптопите втора ръка в категорията от 600 до 799 лв. са машини, които имат капацитета да се справят с всяка поставена им задача. Типичното им предназначение е да изпълняват бизнес ориентирани дейности. Поради тази причина, те са най – често срещани в офис пространства и сред професионалистите, които трябва да разчитат на лаптопите, когато се отнася до работни задължения. Освен задачи като интернет, мултимедиа и леки приложения, лаптопите могат да работят с всякакъв по – тежък и специализиран софтуер. Но конфигурацията на тези машини не предполага работа с проектантски програми, софтуер за 3D моделиране, приложения за специални ефекти, както и сериозен гейминг. Тези лаптопи притежават някои типични спецификации, присъщи за тази категория.

Процесор

Обикновено, моделите са с вградени четириядрени Intel Core i5 процесори от по – нови поколения. Това обуславя тяхната висока производителност. Когато избирате лаптоп от този клас, обърнете внимание на поколението на процесора и на неговите характеристики.

RAM памет

Тъй като се предполага, че тези машини ще бъдат подложени на сериозно натоварване и ще работят с тежки програми, необходимостта от по – голяма RAM памет е от съществено значение. Затова тези лаптопи се предлагат с минимум 8GB RAM. При желание за надграждане, винаги може да се добави още памет към основната.

Видео карта

За разлика от по – ниските ценови категории, някои модели лаптопи от 600 до 799лв. може да са с външна видео карта (GPU). В сравнение с вградената в процесора Intel HD Graphics видео карта, външните графични процесори като NVidia и AMD, покачват производителността на машината, подобряват и улесняват работата с графично наситени програми.