Лаптопи втора ръка от 800 лв до 999 лв

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи от 800 лв. до 999 лв.

Лаптопите втора ръка, влизащи в тази ценова категория, са от много висок бизнес клас. Те са предназначени за взискателния потребител, който избира машината си внимателно и по точно определени параметри, които да покрият неговите очаквания. Тук влизат премиум моделите от бизнес клас на лидерите на IT пазара. Основните марки са Dell Latitude и Precision, HP EliteBook и ProBook, Lenovo ThinkPad, Fujitsu Lifebook и др. Освен висококачествените хардуерни компоненти вградени в дънната платка, тези модели показват висока класа и по други параметри. Корпусите им са изградени от специални устойчиви материали, екраните са с висока резолюция и анти-отбляскващо покритие, имат уеб камери, подсветка и какво ли още не. Но за какво наистина са подходящи? Ако си търсите лаптоп, на който да гледате филми и да си пишете в социалните мрежи, може да минете с много по – бюджетно решение. Но, ако търсите мощност, бързина и качество, разгледайте предложенията ни в тази категория. Тези машини са способни да изпълняват задачи, които могат почти само настолните компютри. Никакъв професионален софтуер не може да им се опре, в това число и програми за 3D моделиране, всякакъв тип проектантски програми, софтуер за обработка на графични изображения и още много други тежки програми. Със специална външна графична карта и геймингът става възможен. В тази категория лаптопи има някои типични характеристики за най – важните елементи в конфигурацията - процесорът, видео картата, пространството за съхранение на файлове и RAM паметта.

Процесорът

Като цяло, тези устройства идват с вграден четириядрен Intel Core i7 процесор – процесор от най – висок бизнес клас. Но, също така, не се изключват и модели с последни поколения процесори Intel Core i5.

Видео карта

Тъй като в конфигурацията на тези машини са включени най – мощните процесори, то и вградената в тях Intel HD Graphics видео карта съответства на този параметър за мощност. Но, ако работата ви е свързана с програми, които изискват външен графичен процесор (GPU), разгледайте за такъв вариант.

Твърд диск

Голяма част от лаптопите, които попадат в тази графа се предлагат със SSD, на което да запазвате информацията си. Друга част са с огромни HDD, с капацитет от над 500GB дисково пространство.

RAM памет

За да изпълнят предназначението на лаптопа за работа с тежки програми, машините са снабдени с RAM памет между 8GB и 16GB. Това е така, за да бъде поето натоварването и устройството да работи гладко без забавяния и забивания.