Лаптопи втора ръка Intel core-i7

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Лаптопи с Core i7 процесор

Лаптопи с Intel Core i7

Intel Core i7 са висок клас процесори от „i” серията на компанията Intel. Други линии процесори от Intel Core семейството са нискобюджетните i3, среден клас i5 и най-новите и най – висок клас процесори i9. Процесорът е най – важният хардуерен компонент в конфигурацията на един лаптоп. Той отговаря за бързината и производителността на вашата система, за всеки отворен файл или програма. Intel Core i7 дава мощност на системата, каквато никой друг процесор (освен i9) не може да възпроизведе.

Всяко следващо поколение Core i7 се усъвършенства и моделите стават все по – енергоспестяващи. В сравнение с първите поколения, последните такива пестят до 20% повече батерия, което за все по – новите модели лаптопи е от изключителна важност. Тъй като Intel Core i7 се води процесор от най – висок клас, той може да бъде намерен в най – висококачествените и скъпи лаптопи. Поради тази причина, такъв процесор може да поддържа от най – леките до най –тежките програми, с изключение на най – новите и тежки и игри и софтуер за проектиране, за които е необходимо графичен процесор (GPU) в допълнение. Intel Core i7 се препоръчва за тези, които ще ползват лаптопите си не само за интернет и гледане на филми, а за професионалисти, които ще натоварят системата си с работа със специализиран софтуер, като например програми от пакета Adobe.

Новите поколения на Core i7 са и с много по – мощни вградени Intel HD Graphics или Intel Iris видео карти. Техните параметри, всъщност, могат да поддържат голяма част от игрите, било то и по – нови. Ако, обаче, ще ползвате устройството си за ежедневни нужди като сърфиране в интернет, мултимедиа, офис приложения и от време на време PhotoShop, не е лошо да обмислите Core i5 като по – евтин вариант и като опция, която ще задоволи всички тези нужди без проблем. Intel Core i7, типично, може да бъде открит във всички лаптопи бизнес клас, геймърски машини, както и във все по – голям брой модели ултрабуци.