iZone.bg
Съвети

Топ 10 причини да изберем лаптоп втора употреба

от Хасан Хасан 10 мин. за прочитане
  1. Топ 10 причини да изберем лаптоп втора употреба

Всеки се нуждае от технологични средства в наши дни, независимо дали става въпрос за лаптоп, компютър или смартфон. Всяка година световноизвестните технологични компании изнасят своите нови модели техника, за да поддържат печалбите си, убеждавайки усилено потребителите, че трябва да разполагат с възможно най-елитните компоненти за своята машина.

Тази подбуда е доста опасен маркетингов трик за клиента, тъй като в крайна сметка може да се окажете в ситуация в която сте надвишили първоначално зададеният си бюджет. Начинът по който можете да избегнете тези неволи е доста елементарен и то съответно се осъществява с инвестирането във вторичният пазар за техника.

Избирайки да закупите реновиран компютър, можете съвсем спокойно да се освободите от вечният цикъл, който водещите производители прилагат към вас. Също така това не изключва възможността пак да можете да се сдобиете с техника, която е от главните компании на – HP, Dell, Apple и Lenovo.

Днес пазарът е доста динамичен, но въпреки това откриването на такъв тип техника не е невъзможно. Нашият уебсайт предлага широка гама от бизнес лаптопи втора употреба, които са само на няколко години, но все още разполагат с достатъчно скорост и мощност, за да изпълняват ежедневни изчислителни задачи.

Защо втора употреба, а не нов ?

За разлика от чисто новият, купуването на реновиран или използван лаптоп може да предизвика някои сериозни спестявания, от които ще бъдете максимално удовлетворени. Въпреки че вероятността да намерите всеки един модел лаптоп, наличен за закупуване е малка, тази опция си струва да бъде обмислена. Тя е напълно подходяща за тези, които търсят система пряко предназначена за работа, учене или общо ползване.

Термините ‚‘‘използван‘‘ и ‚‘‘реновиран‘‘ наистина не могат да се използват взаимнозаменяемо. Реновираните лаптопи обикновено пристигат от големи технологични компании, като например – Dell, и биват ремонтирани от професионалисти, за да бъдат във възможно най-доброто си състояние.

Осъществяването на реконструкцията по принцип включва отделянето на различни части, които претърпяват проверка или подобрение. Това може да бъде смяна на батерия, вътрешното съхранение, портовете, захранване и много други.

Автоматична Чернова – 14534

Лаптопите класифициращи се като ‚‘‘ използвани ‘‘, се продават предимно от преки потребители. Като цяло те са надградили системата до пълният и капацитет, но в даден момент са решили, че това не е точно онова от което се нуждаят или пък просто се нуждаят от някакви странични средства. Разликата идва тук, че именно използваните техники не се проверяват задълбочено от специалисти и съществува потенциална опасност за възникване на повреда в някои от жизненоважните им компоненти.

Освен това при използваните е малка вероятността да откриете лаптоп, който да бъде с гаранция, както реновирания.  Независимо кой тип ще предпочетете винаги трябва да отделяте значително време в задълбочени изследвания върху желаният от вас обект.

За да намалим шанса ви за грешно решение ще изброим няколко полезни съвета, които със сигурност ще ви помогнат, когато решите да закупувате вашата технологична система.

Те са съответно пет на брой :

  • Винаги проверявайте за дефекти, които не са посочени от продавача. Това включва отваряне на устройството за бърз поглед отвътре.
  • Проверете гаранцията.
  • Финия печат на гаранцията е задължително четиво, за да разберете какво точно покрива тя.
  • При употребяваните лаптопи по-добрият варият е за плащане чрез кредитна карта.
  • Задължително разгледайте правилата относно връщане.

Защо вторичният пазар е по-добра идея ?

Като цяло всичко опира до това с каква цел ще използвате предназначеното устройство. Ако планирате единствено да работите, да гледате видеоклипове, да пишете имейли или документи, докато същевременно се занимавате с общо използване на интернет, реновираният или използваният лаптоп ще бъде перфектен за вас. При някои от тях не е изключена възможността да се възползвате и от минимални гаранции, което си е доста голям бонус.

Както споменахме в началото на статията вторичният пазар може да крие понякога свои рискове, но в голям процент от случаите ще останете приятно изненадани. Това се дължи на факта, че ще откриете системи, които са напълно годни за използване на много по-ниски цени.

Причините които биха ви накарали да изберете този тип пазаруване са доста, но ние ще изброим точно десет от тях. Те също така могат да бъдат разглеждани и като едни от видните предимства на този сектор.

Стойност

Подобно на закупуването на употребяван автомобил, стойността на продукта е основната точка за цялата продажба. С изминаването на времето стойността на новите продукти започва рязко да спада и то дори след първата година.

За да се убедите напълно в това, може да разгледате употребяваните лаптопи, предлагани от някоя водеща марка, като –Apple. Ще забележите, че цените са драстично намелени, но въпреки това от тази машина ще можете да получите още 3-4 години пълноценна работа.

Без излишни ъпгрейди

Когато технологичните производители произвеждат своите лаптопи за пазара, говорят много за всички необходими функции и възможности за надграждане, които тяхната машина трябва да получи. За повече потребители и включително продавачи на второстепенния пазар тези, така наречени ‚‘‘ ъпгрейди ‘‘ са нещо изключително ненужно. Възможностите при малко по-новите модели обикновено са маркетингова изява, а не нещо, което реално ще бъде забелязано от тях, тъй като в крайна сметка човек ще плаща за нещо, което не е в най-добрият му интерес да закупи.

Съвместимост

Много хора се опасяват, че когато си купят използван лаптоп, всичко по него ще остарее и ще има много проблеми със съвместимостта на различните им програми, които използват. Колкото и да звучи невероятно, това всъщност не е така.

Процентът на промяна в индустрията за лаптопи е толкова висока, че софтуерните компании решават да останат на страна. По-голямата част от програмите и приложенията са напълно съвместими и ще функционират без проблем дори и при най-старите модели.

Автоматична Чернова – 14535

Втора употреба не винаги означава на старо

Когато хората изхвърлят лаптопите си, е на практика невъзможно да се предвиди точна и ясна причина за това. Но не винаги тази причина е свързани с това, че продукта е нефункционален и не става за нищо. По-голямата част от използваните лаптопи всъщност може да идват от някой корпоративен бизнес, в който предстои обновяване на всички системи.

Това означава, че тези ремонтирани преносими компютри са високоефективни машини, които може да нямат никакви проблеми. Що се отнася до потребителската електроника, има редица хора, които винаги предпочитат да разполагат с най-новите техники, независимо дали това ще им представлява финансов проблем. От друга страна пък някои хора премахват лаптопа си, дори когато има малък проблем, който е лесно отстраним.

Използвайте спестяванията си за други неща

Секторът за втора употреба е идеалната среда, в която ще спестите доста, за да може именно да използвате заделените си спестявания за някои други неща, които ще ви бъдат пълноценни и практични. С това твърдение не казваме, че лаптопа е средство, което няма да ви бъде полезно, но защо да предавате големи пари на корпорациите? Със спестените средства ще можете да си закупите, както желаната техника, така и нещо допълнително.

Дълголетие на функционалност

Гамата от реновирани компютри, които ще откриете обикновено включва модели от най-високо качество. Освен че са на няколко години, те са изработени само и единствено от висококачествени материали. Разполагат с устойчиви панти, добро охлаждане, широка свързаност и много други престижни функции, които със сигурност няма да откриете при по-евтините лаптопи от новите колекции.

Достъпност до алтернативни части

Лаптопите втора ръка, като например от марките – Dell, HP или Lenovo имат по-дълъг жизнен живот от конвенционалните системи с ниски цени. Това означава, че ако някога е необходимо да замените захранващият адаптер, твърдият диск, хардуера или резервната батерия, тези компоненти могат да бъдат по-лесно открити.

Аксесоари

Използваните технологии могат да бъдат от полза не само от финансовата страна на нещата. Всъщност продавачите на вторичният пазар не се фокусират изцяло върху едни вид техника.

Към лаптопа е възможно да предоставят в допълнение ремонтирани монитори, карти за памет, калъфи за лаптопи и много други. По този начин вие можете а се сдобиете с още една техника или аксесоар, ако продавача е добавил нещо безплатно към обявата.

Автоматична Чернова – 14536

Гарантирана гаранция

Ниската цена ви привлича, но не можете да преодолеете естествените  си предразсъдъци, че нещо използвано е по-лошо от новото. В този случай вие трябва сериозно да прегледате и обмислите нещата.

Възможността за гаранция при втората употреба не е нещо, което е невиждано. До една степен това зависи изцяло от конкретният продавач. Но въпреки това при нас вие ще откриете техника за която ви предоставяме стандартна гаранция от 12 месеца, като предлагаме и пълно следгаранционно обслужване.

Екология

Електронните стоки са масивен източник на отпадъци за околната среда. Количеството изкопаем материал, необходим за производството на каквато и да е по вид система е изключително огромно и това съответно води до изчерпването на натуралните суровини. Купуването на използван лаптоп от своя страна ще намали броя на новите, които биват произвеждани. Така че можете да се чувствате доволни, че сте направили нещо, което да допринесе позитивни намерения към нашата среда.

Заключение

Ако преди сте считали реновираният или използваният лаптоп за твърде рискован за купуване, ние вярваме и се надяваме, че сме променили вашето мнение. Като цяло тези системи винаги преминават през строги проверки и ще преминат дори най-стриктният тест. Освен това те биха се оказали полезни, както за природата, така и за вашият портфейл.

Автор на статията

Хасан Хасан

С огромен афинитет към компютрите и технологиите от малък. Често се увлича по разнообразни ИТ теми. Обожава всичко което съдържа някакви чипове и микропроцесори.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.