iZone.bg
Съвети

Проблеми с USB портовете? Решете ги!

от Хасан Хасан 3 мин. за прочитане
  1. Проблеми с USB портовете? Решете ги!

В активното ежедневие все по-често се налага използването на USB портовете на компютъра – от  свързване на клавиатура, принтер и телефон и  до флаш памети, Bluetooth, 3G и Wi-Fi устройства.

USB технологията предоставя възможност за гъвкав, подвижен и бърз пренос на информация, но също така изникват и проблеми при работата на две или повече устройства едновременно.

Близко разположените един до друг USB портове на един лаптоп често създават неудобство в случаите, когато се налага да бъдат включени заедно, например, мишка и флаш памет. Проблеми създават и по-обемните устройства, тъй като не могат да бъдат поставени едно до друго.

Все пак, всички тези досадни ситуации могат да бъдат избегнати по един или друг начин.

 

Решение #1 – Използвайте само един порт

Очевидно тази опция не е особено гъвкава, но за ситуации, изискващи едновременната употреба на флаш памети и други безжични устройства, това е най-удачното решение.

 

Решение #2 – Използвайте хъбове

В наши дни USB хъбовете съчетават достъпната цена с безпроблемно свързване към работната станция. Така ще може да разполагате с допълнителни портове, което е за предпочитане пред стандартно поставените конектори на вашия лаптоп или стационарен компютър.

В добавка, хъбове притежават и някои периферни устройства. Монитори, произведени от Dell, разполагат хъбове за връзка на памет карти с твърдия диск на машината. Също така на пазара могат да се намерят принтери и клавиатури с вградени хъбове.

Решение #3 – Кабели

Вероятно по-скъпо решение, но кабелите често вървят в пакет с всякакви безжични устройства. Плюс при тях се явява и възможността за добавяне на преходници за различните слотове на всякакви периферни устройства.

USB технологията е фактор в индустрията още от 1996-а година и производителите би трябвало да положат повече усилия в насока ергономичността на USB портовете.

източник: makeuseof.com

Автор на статията

Хасан Хасан

С огромен афинитет към компютрите и технологиите от малък. Често се увлича по разнообразни ИТ теми. Обожава всичко което съдържа някакви чипове и микропроцесори.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.