iZone.bg
Съвети

Пет неща, с които е добре да сте наясно, когато избирате монитори LCD?

от Хасан Хасан 2 мин. за прочитане
  1. Пет неща, с които е добре да сте наясно, когато избирате монитори LCD?

Нуждаете се нови LCD монитори и ви е трудно да изберете подходящите. Това е напълно нормално, тъй като разнообразието е толкова голямо, а магазините като www.izone.bg, които предлагат такава техника са толкова много, че е възможно доста да се затрудните.

Ето какво е хубаво да знаете, когато избирате LCD монитори, без значение дали са нови или втора ръка.

Разделителна способност

Тази способност на екрана оказва влияние върху качеството на образа. Колкото по – висока е тази разделителна способност, толкова по – добро ще е изображението на екрана. Най-често при LCD мониторите се налага Full HD стандарт 1920х1080 пиксела.

Времето на реакция

Колкото по – малко е времето за реакция, толкова по – хубава ще е картината. Ако ви е нужен монитор за сърфиране в Мрежата, за работа с текстообработващи програми или други, монитор с време на реакция от 6 – 8 ms е напълно приемлив, но ако сте геймъри и основно ще го ползвате да играете игри, тогава е добре да се спрете на монитор със стойности на реакция 5 – 6 ms.

Ъгъл на видимост

Без значение дали сте се спрели на чисто нови или на LCD монитори втора ръка, добре е да избирате модели, които имат от 170 градуса и повече ъгъл на видимост.

Размер на екрана

Тук изборът е напълно ваш, но знаете какво е казал Мечо Пух… „Колкото повече…”.

Матрица

LCD мониторите се различават по вида на матрицата. Тук няма да ви запознаваме подробно с видовете матрици, а само ще ги изброим, за да можете да се ориентирате. Видовете матрици са:TN, IPS, MVA, PVA, PLS.

Хубаво е да знаете, когато избирате нови или LCD монитори втора употреба от www.izone.bg, че мониторите, които са базирани на матрица TN се предлагат на най – ниски цени, но са и доста остарели.

Автор на статията

Хасан Хасан

С огромен афинитет към компютрите и технологиите от малък. Често се увлича по разнообразни ИТ теми. Обожава всичко което съдържа някакви чипове и микропроцесори.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.