iZone.bg
Съвети

От какъв тип компютър/лаптоп се нуждаем при използване на Photoshop и обработка на видеоклипове ?

от Евгени Илиев 7 мин. за прочитане
  1. От какъв тип компютър/лаптоп се нуждаем при използване на Photoshop и обработка на видеоклипове ?

В голяма част от ежедневието си вниманието на днешното общество е изцяло фокусирано върху екраните, независимо дали са на смартфона, таблета или настолният компютър. Дигитализацията е вече факт и дори голяма част от професиите се нуждаят от съдействието на тези фантастични устройства.

Макар и не всички да се наслаждават на продължителната работата с компютър, не е изключен факта да срещнете хора, чиито хоби е свързано именно с него. Все пак нищо друго не прави, толкова силно впечатление, като обработването на видео или снимка по професионален начин.

Съчетавайки тази тенденция с непрестанно нарастващата наличност на устройствата, които са напълно способни за това, смело можем да заявим, че предстои настъпването на една цифрова ера. В нея ще бъде от съществено значение да се присъедините към онлайн обществото.

Това от своя страна ще помогне на непрофесионалните редактори на снимки или видео да разгърнат своите възможности. Опростяването на процедурите означава, че те ще имат повече познания, ако преминат към професионално приложение. Но за тази цел те ще се нуждаят от доказали се програми за които днес ще ви представим повече информация.

 

Важно ли е какви програми ще използваме главно на компютъра или лаптопа ?

Реално погледнато в зависимост от вашите намерения програмите имат съществено значение. Използването на правилните ще ви даде достъп до безброй опции и възможности, така че не трябва да ги подценявате в никакъв случай.

Например, точният софтуер за професионалист във филмопроизводството няма да бъде същият, като най-стандартният за редактиране на видео при начинаещите в платформата YouTube. Ето защо е важно предварително да обмислите какво възнамерявате да правите преди изобщо да се отправите към закупуването на приложение.

От друга страна добрата новина е, че дните, в които трябваше да се инвестират сериозни суми, за да можете да обработвате вече са отминали. Дори и най-високите цени на пазара са напълно достъпни за обикновеният потребител.

Накратко, независимо дали използвате най-елитният софтуер или стандартен е важно самият той да съответства на вашата цел. По този начин ще работите ефективно и без затруднение, а това в крайна сметка е най-важното.

Най-често използваните и от двете страни са следните няколко вида :

  • Adobe Premiere Pro
  • Adobe Premiere Elements
  • Adobe Photoshop
  • Adobe Lightroom Classic

От какъв тип компютър/лаптоп се нуждаем при използване на Photoshop и обработка на видеоклипове ? – 14523

Какво отношение има професията и хобито ни към избор на компютър или лаптоп ?

Закупуването на нов компютър днес е същинско минно поле. Има толкова много модели, които са предназначени за различни бюджети и всичко може да бъде повече от объркващо. В зависимост от вашето хоби или професия вие ще се нуждаете от най-доброто, което може да се впише във вашият предварително разпределен бюджет.

По принцип главният въпрос затрудняващ потребителите е лаптоп или настолна система ? Това е нещо, зависещо главно от вашата конкретна ситуация. Съвременните лаптопи са изключително мощни, но основният им минус са слабите графични карти. Единственото очевидно предимство е тяхната преносимост.

За разлика от компютрите с лаптопите вие ще изпитате неузнаваем комфорт, докато пътувате, тъй като ще можете едновременно  да работите напълно спокойно върху проектите си. Реално и настолните устройства не са лош избор, но както казахме тук нещата отново опират да вашата лична преценка.

Единственото нещо, нуждаещо се от повече внимание са характеристиките на следните компоненти :

  • Процесор
  • RAM
  • Графична карта
  • Хард диск

В случай, че възнамерявате да използвате вашата система за видео обработка или редакция на снимки ще е нужно гореспоменатите части да бъдат наистина ефективни и мощни. Процесорът е мозъкът на вашето приспособление, така че това е мястото, което трябва да оптимизирате възможно най-много.

Ключовото нещо на процесорът са неговите ядра, затова колкото повече, толкова по-добре. В идеалният случай, разглеждайте екземпляри, разполагащи с четири до шест ядра. Същото важи и за останалите компоненти, тъй като ще е необходимо да сте в максимума при всеки един.

 От какъв тип компютър/лаптоп се нуждаем при използване на Photoshop и обработка на видеоклипове ? – 14524

Какви характеристики трябва да има машината, за да поддържа стандартите програми ?

Предполагаме, че вече сте наясно с факта, че американската компанията Adobe е водещ лидер в тази сфера. Едни от стандартните програми, които са използвани от милиони потребители годишно са Adobe Photoshop и Adobe Premiere Pro, като съответно едната е за снимки, а другата за видеоклипове.

Подобно на повечето разработчици на софтуер, производителят поддържа списък със системни изисквания за своите приложения. С тях вие собственоръчно можете да прецените дали хардуерът на компютърът ви ще успее да се сработи с тях.

Дори и да разполагате със стара система, не се тревожете, защото графата обикновено се разделя на максимални и минимални условия в зависимост от това дали сте на. Windows или MacOS Повече информация относно тях ще откриете, когато разглеждате самата програма.

Реално в минималният случай ще се нуждаете от 2 GHz процесор, подкрепен от 2 GB RAM. А по отношение на максимума  ще ви трябва по-мощен процесор, както и 8 GB RAM с поне 10 GB място за съхранение.

От какъв тип компютър/лаптоп се нуждаем при използване на Photoshop и обработка на видеоклипове ? – 14525

Системните изисквания на Adobe, независимо за какъв тип обработване става въпрос са изненадващо разумни, имайки в предвид другите професионални софтуери, които предлагат. Макар минималните искания да се покриват от вашият компютър, не очаквайте безпроблемна и светкавична работа.

Най-перфектният вариант е да се намирате по средата. Така системата ви ще бъде насочена към всичко и то без колебание. В съответствие към това вие ще можете да се наслаждавате на една практична работа, чиято първоначална инвестиция ще си заслужава дълбоко.

Автор на статията

Евгени Илиев

Занимава се с компютри през последните 26 години. Все още обича да учи и да помага, чрез споделяне на знания. За него е чест да бъде полезен на другите

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.