iZone.bg
Съвети

От какъв компютър се нуждаете, ако сте начинаещ геймър?

от Георгиос Стамос 12 мин. за прочитане
  1. От какъв компютър се нуждаете, ако сте начинаещ геймър?

Ако имате желание да станете геймър, то си струва да инвестирате в надеждна геймърска машина, с която да навлезете в света на игрите. Нормално е, ако досега сте търсили подходящ компютър за игри, все още се колебаете кой да изберете.

Едно от най-големите предизвикателства при създаването бюджетна гейминг конфигурация е подбирането на всеки един компонент от нея и покупката.

Отнема време в търсене на компоненти, които да впишат едновременно в бюджета ни и в същото време да отговорят на изискванията за производителност.

Недостатъкът на това да създадем сами своя геймърски компютър е, че отнема време и усилие. В същото време, ако объркаме нещо, след това можем да имаме сериозни затруднения.

Тук на помощ идват готовите гейм конфигурации, които се предлагат на ниски цени и са отлична опция за тези, които тепърва навлизат в гейминга и не знаят откъде да започнат.

Всъщност е напълно възможно да се сдобием с надежден и мощен компютър за игри, без да ощетяваме бюджета си.

Разнообразието от гейм машини е голямо и изборът на подходящ компютър за гейминг може да не е лесен, особено ако сте начинаещи геймър и искате бюджетен вариант за компютър.

На пазара ще откриете гейминги компютри за различни класове игри и с различни технически характеристики и дизайни.

Обикновено цените на добрите гейминг компютри, които са подходящи за повечето  масово произвеждани игри с 1080p и добри графични настройки, са в диапазона между 1000 и 2000 лв. Компютрите за игри с цена над 2000 лв. са с по-мощни процесори и графични карти.

Щом сте начинаещи,то ви е необходим гейминг компютър, който , но в същото време е на приемлива цена. Повечето начинаещи геймъри биха искали бюджетен вариант за първата си гейминг машина.

Всъщност е напълно възможно да открием модели компютри за игри, които да предлагат страхотно добро гейм изживяване и да не са на твърде висока цена.

Представяме ви едни от най-добрите бюджетни гейминг компютри за начинаещи:

Cyberpower Gamer Xtreme

Този модел гейминг компютър се характеризира с отлична производителност. Предлага много добро съотношение между цена и качество. Ако решите да си сглобите сами подобна гейм машина с отделно закупени части, всъщност компютърът ще ви излезе много по-скъпо.

Хубавото при него е, че може да бъде ъпгрейднат. Картата му памет от 120GB SSD  може да не бъде достатъчна, ако планирате да играете няколко вида заглавия игри. Ще ви е необходима такава с по-голям капацитет.

Този гейминг компютър разполага с множество графични настройки, охлаждаща функция и предлага безкрайни възможности за една страхотна игра. И всичко това за цена под 2000 лв.

Основни характеристики:

  • CPU: Intel Core i5-8400,
  • GPU: Nvidia GTX 1060 3GB,
  • RAM: 8GB DDR4,
  • Памет: 120GB SSD + 1TB HDD 7200RPM

Минуси:

Ако очаквате ефектни светлини от рода на RGB, то няма да ги откриете при този модел компютър. Но дизайнът му по нищо не отстъпва на по-скъпите гейм машини със  своите черни LED вентилатори и панели от закалено стъкло.

HP Pavilion Gaming Desktop

Когато говорим за компютри за гейминг, HP не е сред марките, които първо ни изскачат в съзнанието.Но всъщност нейният Pavilion Gaming Desktop е доказателство, че марката създава добри компютри не само за работа, но и за гейминг. Pavilion Gaming Desktop е ясен пример, че можем да имаме супер компютър за игри на цена под 1500 лв.

Моделът се характеризира с отлична производителност, както и наличие на голям брой портове.

удължаващи се конектори на предния панел. Благодарение на модерните си входно-изходни устройства I/O заедно с USB 3.1 Type-C , компютърът е една мултифункционална система, подходяща и за забавление и за работа.

Основни характеристики:

  • Процесор: AMD Ryzen 5 Series,
  • Графична карта: AMD RX 580,
  • RAM: 8GB DDR4,
  • Памет: 1TB HDD 7200RPM

Минуси:

  • Предлага се без SSD карта,
  • Охлаждащата му система не е от най-мощните

SkyTech Archangel

Предлага една отлична комбинация от висока производителност и достъпна цена.

SkyTech PC не е от най-разпознаваемите марки за компютри за игри, но марката доста често предлага страхотни оферти за гейминг машини. SkyTech Archangel е отличен вариант за всеки начинаещ геймър, който търси надеждна гейминг машина за под 1000 лв. Подходящ е за по-голяма част от игрите с 1080р резолюция и повече настройки.

Едно от основните му предимства е това, че може лесно да се ъпгрейдва.

 

Основни характеристики:

  • Процесор: AMD Ryzen 3 Series,
  • Графична карта: Nvidia GTX 1050 Ti 4GB,
  • RAM: 8GB DDR4,
  • Памет: 1TB HDD 7200RPM

Минуси:

  • Не се предлага с допълнителна SSD карта,
  • Дизайнът може да не допадне на всеки потребител

Acer Gaming Desktop Aspire TC-780-UR1E

Ако сте с ограничен бюджет и наистина не искате да инвестирате твърде много в гейминг компютър, то този модел компютър ще ви удовлетвори. Този модел на Acer  e един от най-евтините, които ще откриете на пазара за гейминг компютри.

Предлага отлична карта памет 256GB SSD, която е предварително инсталирана. Това си е предимство предвид ниската му цена.

Въпреки че компонентите му по вид спадат към старото поколение модели, той е все пак подходящ за повечето масови игри с 1080р резолюция и със среден брой настройки.

При инсталиране на нова графична карта компютърът може да покрие още по-голям брой от съвременните игри.

Едно от основните му предимства е, че може да се ъпгрейдва според вашите предпочитания. Acer предлага отлична поддръжка на своите клиенти, което може да се окаже полезна за начинаещите геймъри.

Минуси:

  • По-старо поколение компоненти,
  • Класически дизайн, който може да не допадне на всеки.

Основни характеристики:

  • Процесор:Intel Core i5-7400,
  • Графична карта:AMD R9 360,
  • RAM: 8GB DDR4,
  • Карта памет: 256GB SSD

ABS Simpli

ABS Simpli е още един супер бюджетен вариант за всеки, който е решил да се захване с гейминг, но не иска да отделя голям бюджет за гейм конфигурация. ABS Computer Technologies в своя начален етап на развитие се е казвала Newegg. Но сега ABS е една от световно известните марки, създаващи качествени компютри за гейминг.

Предлага постоянни стойности от 30-40 fps за леки или средни настройки. Този модел гейминг компютър също може да премине ъпгрейдване, което няма да излезе скъпо при този модел. Като при този модел това може да стане много лесно.

Основни характеристики:

● Процесор: AMD Ryzen 3 1200,

● Графична карта: Nvidia GT 730 2GB,

● RAM: 8GB DDR4,

● Памет: 1TB HDD

Минуси:

● Графичната карта и картата с памет може да се нуждаят от подмяна, ако искаме да играем на по-голям брой игри.

 

Alienware Aurora Ryzen Edition R10

Още един отличен клас гейм компютър за всеки вид бюджет, чийто атрактивен дизайн привлича почитателите на гейминга.

Отлични технологични спецификации за своята цена. Той съчетава един от най-важните неща, които търси всеки начинаещ геймър- мощен процесор и достъпна цена.

Серията гейминг десктоп компютри Alien Aurora добавя към своите R10 модели  компютри мощни, но в същото време достъпни Ryzen процесори.

Основни характеристики:

● Процесор: AMD Ryzen 5 3500 – 9 3950X,

● Графична карта: AMD Radeon RX 5600 – NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti,

● RAM: 8GB – 64GB DDR4

● Памет: 1TB 7200RPM SATA – 2TB M.2 PCIe NVMe SSD + 2TB 7200RPM SATA

 

MSI Trident 3 10th

Ако си търсите гейминг компютър, който да е с компактен дизайн и да не заема твърде много място, този модел гейминг конфигурация е за вас.

Този модел компютър за игри се характеризира с малък и компактен дизайн на хардуера.Освен това е повече от достъпен за повечето геймъри.

Разполага с голям брой предни портове. Няма ефектно RGB LED осветление или течно охлаждане, но въпреки това предлага достатъчно функционалности, за да се осигури едно отлично гейм изживяване.

Минуси:

● Настройките му може да са по-трудни за начинаещи геймъри,

● Няма много опции за ъпгрейдване

Основни характеристики:

● Процесор: 10-то поколение Intel Core i7-10700,

● Графична карта: MSI GeForce RTX 2060,

● Super RAM:  64GB DDR4 2666MHz,

● Памет: 1 x M.2 SSD + 1 x 2.5″ HDD / SSD

Dell G5 Gaming Desktop

Ако сте начинаещ геймър, то няма да сгрешите с марката Dell и най-вече компютър от серията G. Освен че се предлага на супер достъпна цена, компютърът е достоен противник на съществуващите гейминг конфигурации на пазара.

В дизайна на компютъра от марката са заложили на своя отличителен класически изчистен дизайн, но в комбинация с мощни процесор и видеокарта.

Този гейминг компютър на известната марка разполага с 9-поколение Intel chips и един от най-мощните GTX и RTX  графични карти за игри на Nvidia. Всичко това в комбинация с мощен i3 процесор го прави гейм конфигурация за всякакъв тип игри. Има също така и конфигурация за виртуална реалност.

Основни характеристики:

● Процесор: 9-то поколение Intel Core i3-9100 – i9 9900K,

● Графична карта: NVIDIA GeForce GTX 1650 – RTX 2070,

● RAM: 8GB – 64GB,

● Памет: 1TB SSD – 1TB SSD  и 2TB HDD

Минуси:

Някои от модели от серията може да не поддържат по-големи игри

 

Corsair One a100

Една уникална гейм конфигурация, която съчетава едновременно мощност, производителност и компактни размери. Освен това, този гейм компютър предлага течно охлаждане, стилно RGB осветление и красив дизайн.

Комбинация от легендарния AMD Ryzen 9 3900X – 3950X  с графична карта NVIDIA GeForce RTX RTX 2080 и всичко поместено в малко шаси. С голямата си памет освен за геймъри компютърът е подходящ и за професионалисти с креативни професии.

Основни характеристики:

● Процесор: AMD Ryzen 9 3900X – 3950X,

● Графична карта: NVIDIA GeForce RTX RTX 2080 Super – 2080 Ti,

● RAM: 32GB DDR4-3200,

● Памет: 500GB NVMe SSD + 2TB HDD – 1TB NVMe SSD и 2TB HDD

Минуси:

● По-труден за поддръжка,

● По-висока цена от бюджетните модели.

Автор на статията

Георгиос Стамос

🙂

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.