iZone.bg
Съвети

Най-популярните игри и какъв компютър ни трябва за тях

от Георгиос Стамос 24 мин. за прочитане
  1. Най-популярните игри и какъв компютър ни трябва за тях

Дали сте геймър от години или тепърва навлизате в този вълнуващ свят знаете, че за да се насладите максимално на играта ви трябва геймърски компютър с подходящата конфигурация. За съжаление няма лесен и универсален начин да се определят минималните изисквания подходящи за всички видове игри. Затова експертите, съветват преди да започнете да играете да се уверите, че машината, с която разполагате или която смятате да закупите е с подходящия хардуер и може да ви предложи една истинска наслада от играта.

 

1666210072_OL7pIUz2pq9wSDnu_tlY7dLZEqL2Xpi3sGrR_0

Популярни гейминг игри и какъв компютър ви трябва за максимално гейминг изживяване

Cyberpunk 2077

Екшън ролевата игра на CD Projekt Red бе много дълго чакана от всички фенове на този гейминг жанр. Действието се развива в Night City - свят, разположен във вселената Cyberpunk. Играта се играе от първо лице и започва с избора на един от трите житейски пътя на персонажа V.

 

Нает от местни структури да открие и върне откраднат биочип, известен като “Реликвата”, екшън героят е изправен пред изключително големи предизвикателства, обрати в сюжета и какво ли още не. Тази гейминг игра ще ви допадне изключително много, ако сте фенове на постапокалиптични киберпънк игри.

1666210072_xZTWeeyOPzQlNS13_LzzpO9cKUcXWwQv0GtQ_1

 

За да се потопите напълно в сюжета на Cyberpunk 2077 е препоръчително гейминг компютъра, на който играете да  е със следните спецификации:

 

  •  ОС Windows 10 (64 бита)
  •  Intel Core i7 -  4790 процесор
  •  RAM -  12 Гигабайта
  • Видео карта NVIDIA GeForce GTX 1060 или нейния конкурент AMD Radeon R9 Fury.
  • 70 GB пространство за запазване и съхранение на играта

 

Horizon Zero Dawn

Horizon Zero Dawn най-накрая се предлага и за компютър. Това е екшън ролева игра, историята на която се развива в 31 - ви век във времена, в които хората живеят в племена и имат ограничен достъп до технологии. На Земята властват роботизираните машини, които стават все по-агресивни към хората.

Играта се играе в трето лице и сюжетът проследява действията на Алой - млад ловец, прогонен от племето си, който трябва не само да оцелее в постапокалиптичния свят, но и да разбере повече за миналото си. За да се справи, играчът използва далекобойни оръжия, копия, стелт технологии, подготвя капани, борави с експлозиви и може да получава нови способности и допълнителни бонуси.

1666210073_WD40VPy9MxOJ80ok_2UcSoFvEeLFJLa6GSWt_2

Играта е изключително динамична, вълнуваща и за да се потопите напълно в историята ще ви е нужен компютър за игри със следните характеристики:

 

  • ОС Windows 10 (64 битова)
  • Intel Core i7 -  4770K процесор
  • 16 GB RAM
  • Видео карта  NVIDIA GeForce GTX 1060 или конкурентната AMD Radeon RX 580
  • Най-малко 100 GB налично пространство за съхранение

 

DOOM Eternal

 

DOOM Eternal е най-новото издание на DOOM от 2016 година. Играта е разработена от id Software и  се играе от първо лице. Ако сте фенове на този тип игри, в DOOM Eternal ще имате шанса да поемете контрола над Doom Slayer в стремежа му да победи силите на Ада.

 

Ще разполагате с много оръжия, включително бойна пушка, ракетна установка, плазмена пушка и супер мощното BFG (“Голяма ш*бана пушка”) 9000. Що се отнася до враговете ви, демоните  са двойно повече от предната версия и разполагат с нов набор от способности и специална система, която позволява на телата им да се унищожават постепенно по време на битка. В DOOM Eternal екшънът е гарантиран и ще искате да му се насладите максимално.

1666210073_y3VMEX5c2CccuUW3_HzNIp2810MB6i5W1q7O_3

За да играете  DOOM Eternal, минималните спецификации, които е препоръчително гейминг компютърът ви да притежава са:

 

  • ОС Windows 7 или 10 (64 бита)
  • Intel Core i5 3.3 GHz или AMD Ryzen 3 3.1 GHz процесор
  • RAM поне 8 GB
  • Графичен процесор Nvidia GeForce GTX 1050 Ti, Nvidia GeForce GTX 1650 или съперниците му AMD Radeon R9 280, AMD Radeon RX 470
  • 50 Гигабайта свободно пространство
  • Широколентова връзка

 

Total War Saga: TROY

Новата версия на военната стратегическа гейминг игра от наградената поредица се фокусира върху Троянската война. Играта се играе от първо лице и имате възможност да се превъплътите в един от осемте митични героя - Ахил, Менелай, Хектор, Парис, Одисей, Еней, Агамемнон или Сарпедон. Всеки герой има специални способности, оръжия и стратегически позиции на картата.

 

1666210073_SB1gyUKiSqBtwM2T_nd13i6Erc0XfIxoJlIu_4

Минималните конфигурации, с които трябва да разполага компютъра ви за игри, за да се потопите във военните действия в Троянската война са:

 

  • Windows 10
  •  Intel  Core  i5 - 6600 процесор
  • RAM поне 8 GB
  • Графична карта NVIDIA GeForce GTX 970. Добър вариант е и AMD Radeon R9 270X
  • Най-малко 26 GB налично пространство за съхранение

 

Resident Evil 3

Resident Evil 3 е разработена от Capcom и излезе през 2020 година. Тя е римейк на Resident Evil от 1999 година и проследява Джил Валентин и Карлос Оливейра (единият е бивш елитен агент, а другия наемник), докато се опитват да намерят ваксина и да избягат от град, заразен с биооръжие. Играта се играе от трето лице и от вас се иска да побеждавате противниците, които срещате по пътя си и едновременно с това да се биете със създание, наречено Немезида.

 

1666210073_qWnT5k0dIXHthUpg_AEZQhWfB2QFJRgPT6Xu_5

 

Минималните спецификации, нужни ви, за да играете Resident Evil 3 са следните:

 

  • Windows 7, 8.1, 10 (64 бита)
  • Intel Core i5 - 4460 или AMD FX - 6300 процесор
  • Графична карта NVIDIA GeForce GTX 760 или нейния конкурент AMD Radeon R7260x с 2 GB видео RAM
  • RAM 8GB

 

The Witcher 3:Wild Hunt

“Вещицата” 3 е ролева екшън игра, разработена от CD Projekt Red, която се основава на поредицата фантастични романи The Witcher. Играта се играе от трето лице и се развива в измислен, фантастичен свят, основан на славянската митология. Играчите контролират Гералд от Ривия, който е убиец на чудовища, известен с прозвището “Вещицата” и търсят осиновената му дъщеря му.

 

По време на играта трябва да се преборите с много чудовища и да си взаимодействате с други герои, за да вземете точки и злато, които да използвате, за да увеличите способностите и оръжията си. Това е гейминг игра, която е толкова завладяваща и наситена с напрежение и емоции, че можем да кажем, че е една от най-добрите гейминг игри излизали на пазара за всички времена.

 

1666210073_kutBIM3RqawjKeK3_zbfm9wWnwfZxyqWzGAz_6

 

За да се насладите напълно на всеки момент от The Witcher 3: Wild Hunt трябва да разполагате с геймърски компютър със следната препоръчителна конфигурация:

 

  • Windows 7, 8 (8.1), 10 (64 бита)
  • Intel Core i7 3770 3.4 GHz. Добър вариант е процесор  AMD CPU AMD FX - 8350 4 GHz
  • Nvidia GeForce GTX 770 видеокарта или AMD Radeon R9 290
  • RAM 8 GB
  • 35 GB свободно дисково пространство

 

Има ли как да откриете компромисен вариант и все пак да играете на любимата си игра?

От iZone сме на ваше разположение, за да ви помогнем със съвети, които ще ви помогнат да откриете компютъра за игри, който да ви позволи да се вживеете напълно в играта:

 

  • Ако бюджетът ви е ограничен, потърсете гейминг компютри втора ръка. Така ще увеличите шансовете си да откриете машина с конфигурацията, която искате на половината от реалната цена.

 

  • Ако имате възможност, избирайте процесори i5 или i7 с 8 ядра, но ако не разполагате с голям бюджет и процесор с 4 ядра ще ви свърши работа. Ако пък средствата ви са съвсем ограничени, можете да се спрете и на двуядрен, но в този случай със сигурност ще имате спад в производителността на игрите. И още нещо много важно при избор на процесор. Търсете модели, които завършват на К, например като  Core i5 - 6600K Core i7 - 6700K и други, тъй като могат да се овърклокват.

 

  • За да работи компютърът безпроблемно е важно да има достатъчно RAM, но няма нужда да прекалявате. Достатъчно е гейминг машината да има 8GB, за да подкарате повечето игри без проблем. Разбира се, ако разполагате с по-висок бюджет, 16GB ще ви свършат по-добра работа.

 

  • Графичният процесор е най-важния компонент, който отличава компютрите за игри от обикновените настолни машини. Тук не правете никакви компромиси. Съветваме ви да  отделите ⅓ от общия си бюджет за закупуване на най-добрата графична карта, която можете да си позволите.

Автор на статията

Георгиос Стамос

🙂

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.