iZone.bg
Съвети

Как да изберем чанта за лаптоп?

от Хасан Хасан 18 мин. за прочитане
  1. Как да изберем чанта за лаптоп?

Лаптопът, както знаете е устройство, което можете да пренасяте навсякъде, където пожелаете. И разбира се, ако искате да го предпазите, по време на транспортирането трябва да се погрижите за пълната му безопасност.

 

А един от най-популярните аксесоари, който се използва за транспортиране на лаптопи е чантата за лаптоп. Ето затова днес ще ви представим основните съвети относно това как да изберем чанта за лаптоп.

 

1666209935_R2XwGSvZO286x2jt_blQ4mTjTjuy7lQzTjuK_0

Какво представлява тази чанта и с какво е по-различна от обикновената чанта?

Чантата за лаптоп е разработена специално за по-удобното транспортиране и защитата на преносимото компютърно устройство. Изработена е от изключително здрави материали и разполага с мека подплата от пяна, която осигурява сигурна защита на лаптопа.

 

Така в случай, че изпуснете чантата или без да искате ударите устройството, докато се придвижвате из града, чантата ще поеме удара и вашият лаптоп ще остане добре защитен.

 

Обикновено е снабдена с две удобни къси дръжки и с една дълга, която може да се регулира на дължина. Дръжките също са изработени от много здрав и качествен материал и издържат на голямо натоварване.

 

В зависимост от модела, чантата може да има :

  • вътрешни и външни джобове
  • допълнителни защитни функции и други

 

Казано по друг начин, чантата за лаптоп е по-скоро практичен, отколкото моден аксесоар и като такъв предлага висока защита на преносимите компютърни устройства. А това е нещо, което нито една обикновена чанта не може да предложи.

Видове чанти за лаптоп

Ако трябва да сме напълно откровени, днес в търговската мрежа се предлага изключително голямо разнообразие от видове чанти. И все пак, сред цялото това многообразие можем да разграничим няколко основни типа.

Класически чанти за лаптоп

Този вид е изключително популярен сред бизнес средите, тъй като предлагат удобство, добра защита на устройството и класа и стил на този, който ги носи. Класическите чанти приличат на куфарчета и обикновено имат твърда основа (възможно е някой модели да имат и малки колелца или крачета).

 

Разполагат с две къси дръжки и една дълга, която се използва за носене на чантата през рамо. Изработени са от дълготрайни, здрави материали, вътрешността им е изградена от водоустойчиви материали и разполагат както с вътрешни, така и с външни джобове.

 

Можете да ги откриете в различни размери и стилове, но цветовете им най-често са или класическо черно или кафяво.

 

Предимства:

  • Предлагат най-добрата защита на лаптопа.
  • Разполагат с подложка от пяна и достатъчно джобове, в които да съхранявате не само зарядното и мишката, но и друг вещи като бележник, химикал и други неща, необходими за работата ви.

 

Минуси:

  • Моделите са малко по-скъпи като цена.

 

1666209935_dtAfVwFiSO4b7QDQ_BJUwgCbVSwkfGTwAc1m_1

Тип Messenger

Тези чанти са предпочитани от студенти, ученици, хора със свободни професии, геймъри и други. За разлика от класическите чанти, моделите тип Messenger имат по-спортна визия. Стандартно представляват чанти с една дълга презрамка.

 

Могат да бъдат изработени както от текстилни материали и полиестер, така и от кожа или комбинация от няколко материала. Предлагат се в широка гама от цветове и размери.

 

Предимства:

  • Осигуряват удобство и комфорт при транспортиране на лаптопа.
  • Цената им е много приятна и достъпна.

 

Минуси:

  • Вътрешната им подплата не е много дебела и защитата, която осигуряват на лаптопа е малко по-малка.
  • Нямат достатъчно вътрешни джобове.

Чанта тип “калъф” или “книга”

Този вид се разтварят точно като корица на книга. За разлика от предните два типа чанти, “калъфите” побират единствено лаптопа и се носят в ръка (не разполагат с дръжки).

 

Обикновено се предпочитат от хора, които транспортират лаптопа си най-много от колата до офиса или от такива, които често правят презентации. Предлагат се в много богата гама от материали и цветове имат доста стилен и елегантен дизайн.

 

Предимства:

  • Изключително стилни и елегантни са.
  • Цените, на които се предлагат са достъпни.

 

Минуси:

  • Тъй като се носят в ръка, не са много удобни за транспортиране на дълги пешеходни разстояния.
  • Не разполагат с дебела подплата и в случай, че изпуснете чантата в улицата е възможно лаптопа да се нарани.

Как да изберете чанта за лаптоп?

За да направите подходящия избор трябва да сте наясно какво точно търсите. За целта трябва да се съобразите със следните характеристики.

 

Предназначение

Ако ще носите лаптопа всекидневно до офиса или университета, тогава е най-добре да се насочите или към класическата чанта или към тип Messenger. Както вече отбелязахме, тези два типа осигуряват най-добрата защита и предлагат достатъчно добър комфорт при носене.

 

Материал

От какъв материал да е изработена чантата зависи от вашите желания, но ако търсите нашето мнение, то ние ви съветваме да се спирате на чанти от водонепропусклив материал.

 

Размер

Едно от най-важните неща, които е добре да вземете под внимание е размерът на чантата. Казваме това, тъй като размерът на този аксесоар трябва да отговаря точно на размера на лаптопа.

 

Капацитет

Капацитетът е от голяма важност, особено ако искате освен лаптопа в чантата да носите и допълнителни аксесоари като зарядно, мишка, писалки, тефтер и други. В този случай е добре да се спрете на модел, който има достатъчно външни и вътрешни джобове и отделения.

 

Тегло

От теглото зависи доколко ще ви е удобно и комфортно да носите чантата. Обикновено моделите от текстил, найлон и полиестер са с по-малко тегло, докато тези от кожа са по-елегантни, но и с по-голямо тегло.

 

Безопасност

Както споменахме в началото, чантата за лаптоп е практичен аксесоар, който трябва да гарантира безопасността на устройството при транспортиране. В този ред на мисли, от iZone ви препоръчваме да се спирате на модели от водонепропускливи материали и с допълнителна пяна от вътрешната страна за минимизиране  на щетите в случай на удар.

 

Добре е също така да залагате на чанти за лаптоп от популярни и реномирани марки като:

 

  • HP
  • Lenovo
  • Vivanco
  • Xmart
  • Trust Atlanta
  • Kanken и други

 

1666209936_AMdjka4WHOHVYG8X_i0yrna16Ufy6jG4FzTS_2

 

Още няколко съвета от iZone

Преди покупката задължително огледайте много внимателно чантата. Обърнете внимание как са изработени шевовете, дали циповете се отварят и затварят плавно и най-вече дали подложката от вътрешната страна на чантата е мека и здрава.

 

Тъй като често ще носите чантата на рамо се уверете, че презрамките са здрави, могат лесно да се регулират. Проверете и дали подплънката за рамото има допълнителна пяна, за да ви осигури по-голям комфорт.

 

Въпреки, че няколко пъти споменахме, че този вид чанти не са моден аксесоар, това не означава да не се съобразите с личния си стил. На пазара ще откриете достатъчно модели, от които да изберете този, който ви допада най-много като цвят и дизайн.

 

Пазарувайте чанти от реномирани марки и от магазини, които познавате като коректни. Винаги питайте за гаранция и не купувайте чанта за лаптоп, която няма такава.

Автор на статията

Хасан Хасан

С огромен афинитет към компютрите и технологиите от малък. Често се увлича по разнообразни ИТ теми. Обожава всичко което съдържа някакви чипове и микропроцесори.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.