iZone.bg
Компании

Windows Blue: бъдещата и бюджетна ОС на Microsoft

от Хасан Хасан 2 мин. за прочитане
  1. Windows Blue: бъдещата и бюджетна ОС на Microsoft

Компанията Microsoft вече подготвя следващата версия на операционната система Windows само месец, след като представи Windows 8.

Сайтът The Verge съобщава по информация от няколко източника, че компанията планира създаването на нова операционна система под кодовото име Blue, даваща възможност за редовно обновяване на софтуерния продукт.

Ъпдейтът на Windows в средата на 2013 година ще включва UI промени на цялата платформа, както и преразглеждане на политиката в ценообразуването.

Windows 8 лого

Целта на Microsoft е Windows Blue да бъде следващата операционна система за масовия потребител. Компанията планира да предложи новия продукт на много ниска цена, а също така и да осигури на своите клиенти постоянен ъпгрейд на системата.

С появата на Windows Blue инженерите на компанията ще спрат да развиват приложения, работещи под операционната система Windows 8, и ще насочат усилията си към създаването на програми за новата операционна система.

Windows 8 приложенията ще са съвместими с платформата Blue, въпреки плановете на специалистите.

Скоро целогодишните нововъведения ще бъдат норма за Windows.

Ясно е, че за да преминем към Windows Blue ще ни е нужно оригинално копие от производителя. Вградените приложения и Windows Store ще прекратят функционирането на системата, ако носителят е с пиратски произход.

Въпреки слуховете около Windows Blue oт Microsoft не планират промяна името на флагмана Windows 8 в обозримо бъдеще.

С появата на Windows Blue Microsoft желае да направи своите операционни системи целогодишно осъвременявани, за да може да бъдат конкурентни на платформите, предлагани  от Apple и Google.

изображение: Windows 8 Launch - Steve Ballmer от Dell's Official Flickr Page

Автор на статията

Хасан Хасан

С огромен афинитет към компютрите и технологиите от малък. Често се увлича по разнообразни ИТ теми. Обожава всичко което съдържа някакви чипове и микропроцесори.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.