iZone.bg
Компании

Fujitsu Siemens вече под името Fujitsu Technology Solutions

от Мартин Шолев 3 мин. за прочитане
  1. Fujitsu Siemens вече под името Fujitsu Technology Solutions

В тази статия ще ви запознаем с компанията Fujitsu-Siemens, с нейната история и развитие.

Fujitsu Limited  е японска мултинационална компания, предлагаща компютърен хардуер и ИТ услуги със седалище в Токио. В момента е първа в Япония и четвърта в света по предоставяне на ИТ услуги, като за нея работят повече от 185 хиляди служители в 70 страни. Компанията е сред петте най-големи доставчици на сървъри и е придобила над 34 хиляди патента.

Лозунът „The possibilities are infinite“ (в превод “ Възможностите са неограничени „) може да се види редом с логото на Fujitsu в различни реклами, а също така е свързан и с малкото лого над буквите J и I, които образуват символът за безкрайност (∞).

История

Нека да кажем малко повече за историята на Fujitsu. Компанията е основана през далечната 1935 година под името Fuji Telecommunications Equipment Manufacturing, а през 1954 изобретява първия японски компютър, носещ името FACOM 100. Компанията създава собствен футболен отбор през 1955 година – Kawasaki Frontale, а през 1967 сменя името си на Fujitsu.

Първият 21 инчов цветен плазмен дисплей в света е разработка също на Fujitsu през 1992 година.

1999 е годината, в която Fujitsu започва активно партньорство с Siemens и така се ражда Fujitsu Siemens Computers, в която дяловете са 50/50 за Fujitsu и за Siemens и така компанията става една от водещите доставчици на ИТ оборудване в Европа.

Десет години по-късно на 1 Април 2009 година Fujitsu купува дялът на Siemens в  за сумата от около 450 милиона евро и от тази дата Fujitsu Siemens Computers се превръща в Fujitsu Technology Solutions.

Качество

Още през 1966 година компанията пуска в действие „програма за висока надеждност“ за увеличаване надеждността и функционалността на продуктите си (High Reliability Program). През 1997 тази програма е следвана от „Value Engineering (VE)“, което включва дейности за намаляване на цената за пройзводство на продуктите и рационализиране на работния процес. След това през 2001 идва налице и нова програма, наречена Qfinity, която обединява резултатите от предишните програми и гради на тяхна база програма, която да покрива днешните изисквания за качество.

Ние разбираме и следваме тази линия! При нас може да намерите (за сега) само подбрани лаптопи на Fujitsu на много приемливи цени.

Или ако се интересувате от втора употреба Fujitsu Siemens.

Автор на статията

Мартин Шолев

Увлечен от съвременните изследвания в областта на IoT и изкуственият интелект и конспирациите свързани с тях. Почитател на азиатското кино и култура.

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.