iZone.bg
Съвети

Отървете се от плявата на вашия компютър

от Георгиос Стамос 3 мин. за прочитане
  1. Отървете се от плявата на вашия компютър

Колекционирането е част от човешката природа. През целия ни живот събираме различни предмети, а през последните десетина години това включва и цифрова информация. С всеки backup на системата ние не само копираме файлове и папки, но и допускаме дребни грешки – ненужни папки, дублирани файлове и неработещи отметки. Независимо дали възстановяваме информация или я копираме на нов компютър почти винаги допускаме тези дребни грешки.

Ако желаете вашата машина да работи бързо и акуратно, ви предлагаме следните полезни програми избрани от makeuseof.com за максимална оптимизация на работния процес.

Празни папки/директории

Всеки компютър оперира с хиляди папки, изпълнени с информация. Нерядко се случва да се създаде папка, която не се използва. За по-малко от 40 секунди с леката програма Remove Empty Directories може да решите този проблем.

Желателно е след сканирането на твърдия диск (Scan again) да селектирате ненужните папки и да ги премахнете от вашия компютър (Delete folders).

Повтарящи се файлове

Дублираните файлове заемат голямо пространство на вашия твърд диск. За щастие, те са лесно разпознаваеми и подлежат на бързо изтриване от системата. Това може да се случи с приложението Auslogics Duplicate File Finder, което е притежава опростен интерфейс и регистрира повтарящите се файлове.

В зависимост от капацитета на твърдия диск, се определя и времето за сканиране на приложението.

Дублирани папки

Ако искате да потърсите дублирани папки вместо файлове, е подходящо да използвате програмата V Folder Dups, която сканира хард диска на вашия настолен компютър или лаптоп.

След приключване на този процес може да изтриете папките директно от листата с резултатите.

Неработещи препратки

Чрез програмата бързо и лесно изтривате неработещите “шорткътове”.

 

Невалидни отметки/Bookmarks

Интернет се развива за секунди и понякога се случва сайтовете да променят адресите си, URL структурата или просто да спрат съществуването си. На помощ идва програмата AM-DeadLink, която поддържа Internet Explorer, Firefox, Opera и Chrome. След стартиране на програмата трябва да изберете ползвания от вас браузър и да започнете сканиране. Посочвате и изтривате неработещите адреси на сайтовете, които сте посещавали назад във времето.

 

Автор на статията

Георгиос Стамос

🙂

iZone.BG - Шоурум

България, гр.София, пк. 1172, жк. Дианабад, ул. Крум Кюлявков 15

Телефон: 0700 31 023

Телефон: 02 44 86 670

Работно време

Понеделник - петък

10:00 - 19:00

Събота и неделя
почивни дни

БЮЛЕТИН

Последвайте ни:

Всички цени са в лева и с ДДС!

© IZONE.BG 2011 - 2024. Всички права запазени.

Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права.

Всички лога, търговски марки (®) и изображения в този сайт са собственост на съответните им собственици.

Количка

Количката е празна.