Ново предложение Dell Latitude 2100: Ултрапортативна и здрава машинка за учениците

 

Предимства:

  • – изчистен дизайн
  • – изключително здрав и надежден
  • – множество приложения

Недостатъци:

– обемист и тежичък

Насочен предимно към пазара на образователните продукти, нeтбукът Dell Latitude 2100 изпъква сред своите конкуренти най-вече с функционалността си в ежедневието и богатия набор приложения.

Основната целева група на Dell Latitude 2100 са подрастващите деца в училище. Поради тази причина, известната със здравината на своите продукти компания е добавила гумирано покритие върху корпуса, което предпазва капака от драскотини и осигурява защита на вътрешните компоненти при удар или изпускане. Плюс на шасито е и неговата грапавост, даваща сигурен захват.

Добро решение за работа на закрити пространства , например класна стая, е ТFT матрицата на 10,1-инчовия дисплей, който разполага и с вградена камера.

Фабрично разположената под наклон клавиатура предлага интиуитивен  достъп до сетивните бутони и антимикробно  покритие.

Корпусът e снабден с „куки“ през, които може да се прокара връв, така че машинката да се носи през рамо.

Със своя процесор Intel 1.6GHz, опериращ с 1 GB RAM, и твърд диск в размер на 80 GB, Dell Latitude 2100 се справя с Интернет сърфиране и базови работни задачи.

Ултрапортативната машинка  притежава батерия с работен режим над 5 часа и тежи 1.7 килограма. В сравнение с масата на един лаптоп (варира между 2.5-3.5 кг), Dell Latitude 2100 е подходящ за ползване като второ преносимо устройство.

 

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.