Пет неща, с които е добре да сте наясно, когато избирате монитори LCD?

Нуждаете се нови LCD монитори и ви е трудно да изберете подходящите. Това е напълно нормално, тъй като разнообразието е толкова голямо, а магазините като www.izone.bg, които предлагат такава техника са толкова много, че е възможно доста да се затрудните.

Ето какво е хубаво да знаете, когато избирате LCD монитори, без значение дали са нови или втора ръка.

Разделителна способност

Тази способност на екрана оказва влияние върху качеството на образа. Колкото по – висока е тази разделителна способност, толкова по – добро ще е изображението на екрана. Най-често при LCD мониторите се налага Full HD стандарт 1920х1080 пиксела.

Времето на реакция

Колкото по – малко е времето за реакция, толкова по – хубава ще е картината. Ако ви е нужен монитор за сърфиране в Мрежата, за работа с текстообработващи програми или други, монитор с време на реакция от 6 – 8 ms е напълно приемлив, но ако сте геймъри и основно ще го ползвате да играете игри, тогава е добре да се спрете на монитор със стойности на реакция 5 – 6 ms.

Ъгъл на видимост

Без значение дали сте се спрели на чисто нови или на LCD монитори втора ръка, добре е да избирате модели, които имат от 170 градуса и повече ъгъл на видимост.

Размер на екрана

Тук изборът е напълно ваш, но знаете какво е казал Мечо Пух… „Колкото повече…”.

Матрица

LCD мониторите се различават по вида на матрицата. Тук няма да ви запознаваме подробно с видовете матрици, а само ще ги изброим, за да можете да се ориентирате. Видовете матрици са:TN, IPS, MVA, PVA, PLS.

Хубаво е да знаете, когато избирате нови или LCD монитори втора употреба от www.izone.bg, че мониторите, които са базирани на матрица TN се предлагат на най – ниски цени, но са и доста остарели.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.