Apple MacBook-Pro-15-inch с Retina-Display

Видове дисплеи за лаптоп – LCD, LED

Четири на брой са факторите, определящи качеството на един дисплей – размер на екрана, резолюция, вид на матрицата и графичен процесор.   Резолюция и размер на екрана Дисплеите на лаптопите разполагат с широка гама  размери в зависимост от нуждите на потребителя. Резолюцията представлява сборът на пикселите, разположени по ширина на екрана, умножен по броя на пикселите по вертикала. По-голямата й стойност дава възможност за работа с повече активни приложения и прозорци на операционната система. Според размера на екрана лаптопите се разделят условно на 5 категории Netbook: 12" или по-малко Ultraportable: 13.3" или по-малко Тънки и олекотени: 14" до 16" Заместители…
Прочетете повече...
Lenovo ThinkPad L512 – 10578

Професионални монитори EIZO

От днес в ITopia.bg можете да намерите продуктите на един от лидерите в производството на монитори за професионална употреба EIZO. Сред тях е и първият в света самокалибриращ се монитор EIZO ColorEdge CG245W-BK. Предлагаме ви няколко модела монитори втора употреба с различни характеристики в ценови диапазон от  523 лв. до 4729 лв. 12 от мониторите са налични на склад и само един може да се достави с поръчка. Всички монитори EIZO се продават с гаранция от 5 години или 30 000 работни часа, което настъпи първо.
Прочетете повече...

Накратко за LCD мониторите и техните параметри.

В тази статия ще Ви запознаем с параметрите на един LCD монитор, като обясним кой какво означава и какви са препоръчителните им стойности. Размер на дисплея Дължината измерена по диагонал на видимата област на монитора (без да се зачислява рамката). Например 17 инча, 19 инча и тн. Формат на дисплея 16:10, 4:3 са стандартните пропорции на диспея по хоризонтала и вертикала. 4:3 са на изчезване. Стандартите в момента са 16:10 и 16:9, назовавано още широкоекранни (widescreen). Резолюция Хоризонталната и вертикалната големина на екрана, изразена в точки (пиксели). Напр. 1024х768. (още…)
Прочетете повече...