start екран

Microsoft връщат Start бутона и Boot to desktop в Windows 8.1

Windows 8.1 чиято първаначална версия ще бъде достъпна за сваляне на 26 юни ще включва добрия стар Start бутон в desktop mode. Потребителите които не харесват новия Modern/Metro интерфейс пък ще могат да зареждат операционната система директно в десктопа. Докато слухове за завръщането на Start бутона циркулират от дълго време, Антоан Леблонд, вицепрезидент на корпоративно ниво на Windows Program Management, направи официално изявление на блога на Windows тази сутрин.

Имайки в предвид огромната критика която компанията понесе покрай радикалните промени в новата версия на основната си операционна система, не е изненада, че завръщането се случва във версия 8.1. Голямата грешка, която компанията допусна, бе в схващането, че досега устройствата с touchscreen ще са далеч по-разпространени. Истината е че повечето персонални компютри с Windows нямат подобни екрани.

Един въпрос обаче, който се върти в главите на много хора е какво всъщност же върши въпростният бутон. Може би ще бъде като разочарование на мнозина, че при кликане Start бутона ще ви отвежда в обикновен Start екран. От там може да настроите вместо да се показват live tiles, да имате директен достъп към инсталираните програми. Няма го изкачащото меню като при Windows 7.

Повече за новостите в Windows 8.1 четете в techcrunch.

Информация за автора: Евгени Илиев

С афинитет към компютрите още от училищна възраст, това се превърна и в основната ми дейност през годините. Стартирах развитието на собствен бизнес през 2009 с фирма ITopia, известна вече под името iZone.bg.
Специалист по онлайн търговия, автор на статии и ревюта в блогът на iZone.bg и редица други места.