Lenovo ThinkPad X240

Показване на всички 2 резултата

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Lenovo ThinkPad X240

12 – инчовият Lenovo ThinkPad X240 е лек и компактен бизнес лаптоп. Включени са Intel Core процесори, до 8GB RAM памет и видео карта Intel HD Graphics 4400.

Lenovo ThinkPad X240 е 12.5 – инчов ултра преносим бизнес лаптоп. Създаден е за лекота и удобство. Този лаптоп е не само практичен, но предлага и отлична функционалност. Той е наследник на модела X230 и излиза на пазара през 2013г. Съчетава всички характеристики, с които е известна серията ThinkPad – надеждност, издръжливост и висока производителност.

Лаптопите Lenovo ThinkPad X240 са предназначени за масовото потребление, въпреки че се определят като устройства, насочени към бизнеса. Малкият им размер от 12 инча и лекото им тегло, започващо от 1.3 кг. ги прави подходящи за категорията „ултрабуци“. Трябва да се има предвид, обаче, че тези машини не са таргетирани към геймърите и не се справят добре с тежък софтуер за обработка на видеа, снимки и графики.

Теглото и компактността са едни от основните параметри, заради които купувачът би избрал точно този модел

Но трябва да се знае, че все пак този лаптоп се счита за бизнес клас, което означава, че може да предложи много повече от просто лекота. Хардуерните комбинации, с които се предлага могат да се справят с повечето поставени му задачи.

Макар да може да бъде намерен с различни конфигурации, една от основните, с които се предлага е следната: Intel Core i5 процесор, 4GB RAM памет, вградена видео карта Intel HD Graphics 4400 и дисково пространство 500GB HDD.

За максимална производителност, търсете комбинацията от елементи: Intel Core i7 процесор, 8GB RAM памет, вградена видео карта Intel HD Graphics 4400 и дисково пространство 256GB SSD.

Lenovo ThinkPad X240 се предлага с 4 модела процесора

Всички те са от Intel Core семейството, двуядрени процесори от четвърто поколение. Според мощността и бързината, с която искате вашата машина да работи, може да избирате между Intel® Core™ i7-4600U, Intel® Core™ i5-4300U, Intel® Core™ i5-4200U и Intel® Core™ i3-4010U.

Що се отнася до видео карти, този модел не предлага никакво разнообразие. Независимо каква конфигурация предпочетете, модел ще пристигне с вградена Intel HD Graphics 4400 видео карта. Тя обаче ще ви е предостатъчна, ако не работите със сложен графичен софтуер.

Размерът на RAM паметта варира според цената и предназначението на лаптопа, който желаете. Имате няколко опции: от 2GB до 8GB RAM памет.

Моделът Lenovo ThinkPad X240 ползва Windows за операционна система.