Fujitsu Lifebook

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Fujitsu Lifebook

Fujitsu има само една серия лаптопи и това е Lifebook. Моделите от серията Fujitsu Lifebook покриват огромна част от нуждите на всеки тип потребител.

За разлика от преките си конкуренти като Asus, Dell, HP, Lenovo и Acer, Fujitsu има само една линия лаптопи и това е Lifebook (изключваме мобилните работни станции „Celsius“).

Моделите от серията Fujitsu Lifebook покриват огромна част от нуждите не само на непретенциозния потребител, който ще ползва лаптопа за развлечение и за леки офис приложения, но и на този, който ще го закупи за по-професионални цели. Продуктите са отлично решение както за дома, така също и за офис среда.

Линията се дели на три основни типа модели лаптопи – нискобюджетни, среден клас и бизнес модели. Нискобюджетните устройства са обозначени са букавата „А“, средният клас с „Е“ и „ U“ (7), а бизнес лаптопите с буквите „ S“ и „ U“ (9).

Най-достъпните, по отношение на цена ноутбуци, са с компютърна конфигурация, която позволява на потребителя да ги ползва за леки ежедневни задачи и за забавление.

Средният клас са сред най-предпочитаните модели, тъй като те имат капацитета да изпълняват и по –сложни задачи. Бизнес моделите съчетават по – висококачествена хардуерна конфигурация и могат да се справят с тежки и специализирани програми. Лаптопите от серията Fujitsu Lifebook, обаче, не са предназначени за работа с визуални програми.

Най-добрият лаптоп от нискобюджетната линия е моделът Lifebook A357

Той се предлага в няколко варианта: Intel Core i3/i5 процесор, 256GB до 1TB SSD/HDD хард диск и Intel® HD Graphics 620 вградена видео карта.

От средния клас препоръчваме модела LIFEBOOK U759. Това е 15 инчов лаптоп, който тежи малко над 1.5кг. Може да изберете между вграден Intel Core i3/i5/i7 процесор и различен размер SSD хард диск.

Най-новият лаптоп от високия клас в серията е моделът LIFEBOOK U939. 13-инчовият ултрабук тежи под 1 кг.перфектен е за тези, които имат необходимост от лесно преносима машина. Предлага се с процесор Intel Core i5/i7 и 16GB RAM памет, както и с до 1TB SSD хард драйв.

Процесорите включени в хардуерните конфигурации на моделите от серията Fujitsu Lifebook са единствено и само процесори от Intel Core семейството. За нискобюджетния клас са обичайни i3 и i5 процесори; за среден – i5 и i7; за бизнес клас – i5 и i7.

RAM паметта, която се предлага като включен компонент варира от ценовата категория на моделите. Лаптопът може да е с 4GB, 8GB или 16GB RAM памет.

Всички лаптопи се предлагат само с вградени Intel видео карти. Това е и причината тези лаптопи да не се използват за тежки графично – обработващи програми. Най-често срещаният модел видео карта е и Intel® HD Graphics 620.

Лаптопите от Lifebook серията са 13 или 15 – инчови и идват с инсталиран Windows OS.