Dell Latitude E5440

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Dell Latitude E5440

Dell Latitude E5440 е 14-инчов модел от небезизвестната бизнес серия на компанията. Включва Intel Core процесори и до 16GB RAM памет.

Dell Latitude E5440 е 14-инчов модел от небезизвестната бизнес серия на компанията. Тези лаптопи се считат за средния клас машини от подсерията „Е“, сравнено с по-базисните модели 3ххх и ултрабуците 7хххх от линията. Производството им започва в края на 2013г.

Конфигурирани са така, че да са подходящи за масовия потребител, но не и за професионалисти с творчески професии или геймъри. Въпреки статута си на бизнес лаптопи, това не са ултрабуци и се предпочитат повече за настолна работа в офис среда или у дома, отколкото за устройства за мобилна работа.

Що се отнася до предимствата на модела Dell Latitude E5440 може да се изброят много плюсове

Тези ноутбуци носят всички възможни позитиви, с които се слави тази серия. Лаптопите са практични, издръжливи и надеждни. Освен това, моделът се предлага в различни конфигурации, което го прави подходящ за различни нужди, предназначение и бюджет.

Въпреки че и конфигурация със среден тип параметри (нито най-високи, нито най-ниски) ще ви свърши работа за задачи от общ характер – развлечение и леки офис приложения, оптималният вариант, който тези машини могат да предложат е система с процесор Intel Core i7 от четвърто поколение, Intel HD Graphics 4600 видео карта и NVidia GeForce външна карта в допълнение и 16GB RAM памет.

За разлика от предходния модел E5430, който се предлага с различни серии и поколения Intel процесори, Dell Latitude E5440 може да бъде закупен само с 3 варианта CPU. Това са отново чипове на Intel Core семейството, но са само от четвърто поколение – i3 (нискобюджетен вариант), i5 (среден клас), i7 (за по-голямо работно натоварване на машината).

Относно варианти за видео карта, Dell Latitude E5440 може да бъде конфигуриран по два начина. Като за база, моделът се продава с вградена Intel HD Graphics 4600 видео карта.

Има обаче опция, в която да се добави външен NVidia GeForce GPU. При втория вариант, с подходящ процесор, не би трябвало да имате проблеми с леки програми за обработка на изображения (снимки и видео).

Друг важен компонент, на който трябва да обърнете внимание е размерът на RAM паметта. Лаптопите от тази подсерия могат да бъдат с от 2GB до 16GB RAM памет. Повечето програми днес се нуждаят от минимум 4GB RAM. Най-доброто решение, що се отнася до съотношението цена – качество на работа, е 8GB.

14-инчовите дисплеи на лаптопите от този модел се предлагат с две резолюции – 1366 Х 768 и 1600 Х 900.

Dell Latitude E5440 работи с операционна система Windows – 7, 8, 10.