Dell Latitude лаптопи втора ръка

Показване на единичен резултат

Сортирай по:
Филтрирай по:
сортирай по:

Dell Latitude

Серията Dell Latitude са бизнес класът лаптопи на компанията. Те са пряка конкуренция на най-висококачествените машини на топ лидерите в производството на този клас лаптопи, а именно на серията Thinkpad на Lenovo, EliteBook на HP, TravelMate на Acer и др. Линията Latitude слага своето начало през 1994г. и бързо набира популярност.

Моделите лаптопи Dell Latitude са предназначени за професионалистите. Като контраст може да дадем другата основна линия на компанията – Inspiron, която пък е насочена за масово потребление, за общи нужди и непретенциозния ползвател. Макар лаптопите да са тясно свързани с бизнес ориентирания купувач, те все пак се делят на три основни вида – нискобюджетни (3хх), среден клас (5хх) и висок клас ултрабуци (7хх).

Освен гаранцията за дълъг живот на машината, моделите от серията имат едно основно и много важно предимство пред Inspiron лаптопите. Докато при Inspiron в един модел лаптоп компонентите може да са различни, при Latitude те остават идентични при цялата продуктова линия. Това се прави с цел лесна поддръжка на устройството и лесно заменяне на части.

Нискобюджетна подсерия Dell Latitude 3000

Ако търсите мощна бизнес машина на сравнително ниска цена, може би ще искате да обърнете внимание на 15.6-инчовия модел Dell Latitude 3500. Предлага се в няколко варианта и може да го персонализирате според потребностите ви. Идва с последно поколение Intel Core процесори, вградена Intel или външна Nvidia GeForce видео карта, както и с различен размер RAM памет.

Среден клас Dell Latitude 5000

Тази подсерия предлага 12 модела лаптопи, като всеки един може да се конфигурира според желанията на купувача. Като отличаващ се, макар и с малко, е моделът Dell Latitude 5501. Машините съчетават бързина и мощност, типични за серията. 15.6-инчовият лаптоп включва последно поколение Intel Core процесори, RAM памет до 16GB и опция за NVidia Geforce видео карта.

Висок клас ултрабуци Dell Latitude 7000

За ултрабук може да проучите 13-инчовия модел от подсерията Dell Latitude 7300. Това е премиум бизнес ориентиран ултрабук, предлагащ се с Intel Core i5 или i7 процесори, до 16GB RAM памет и тегло от 1.25 кг.

В нискобюджетната подсерия Dell Latitude са интегрирали Intel i3/i5 и рядко Pentium и Celeron.

За средния клас лаптопи от линията се разчита на Intel Core i3/i5/i7 процесори.

Ултрабуците Dell Latitude се предлагат предимно с Intel Core i7/i9.

Според ценовата категория може да получите модел с вградена Intel HD видео карта или с външен Nvidia GeForce графичен процесор.

Размерът на Dell Latitude лаптопите варират между 12 и 15.6 инча и работят с операционна система Windows 10.